Araçlarda Yangın Tüpü Yerine Beyzbol Sopası

Polisin yaptığı araştırmada 10 araçtan 7’sinde yangın söndürme tüpü bulunmazken, yine 10 araçtan 7’sinde beyzbol...

Polisin yaptığı araştırmada 10 araçtan 7’sinde yangın söndürme tüpü bulunmazken, yine 10 araçtan 7’sinde beyzbol sopası benzeri sopaların bulunduğu bildirildi.

Amasya Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda toplu taşıma sürücülerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi’nde görevli başkomiser Celal Sarısoy, yapılan araştırmalarda 10 araçtan 7’sinde yangın tüpü bulunmazken, 10 araçtan 7’sinde beyzbol sopası benzeri sopalar bulunduğunu ve bu mantığın acilen değişmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Çocukların arabalarda sürücünün yaptığı şeyleri model aldığını vurgulayan Sarısoy, “İnsanlar bildiklerine göre değil, gördüklerine göre hareket ediyorlar. Özellikle de gelişim aşmasındaki çocuklar. Kırmızı ışıkta geçerseniz bunun normal bir şey olduğunu görür. Araçta sigara içerseniz aynısı olur” diye konuştu.

Amasya Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Kayaeker, Trafik Şubesi Müdürü Mustafa Durmaz ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mürsel Çapkın'ın da katıldığı yaklaşık bir saat süren toplantıda ticari araç sürücülerinin uyacakları etik kurallar ve davranış şekilleri ile temel trafik kuralları, hız, emniyet kemeri, alkol, ışık ihlalleri ve yolcu indirme, bindirme kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: