Araçların Stepnelerini 1 Dakikada Çalan Şebeke Çökertildi

Başkentte araçların stepneleri çalan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Başkentte araçların stepneleri çalan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, özellikle otomobillerin stepnelerini çalan şebekeye yönelik çalışma başlattı. 4 ay süren çalışma sonucunda düzenlenen operasyonda şebekenin elebaşı Ferhat S. ile Ömer S., Mehmet K., Hüseyin E., Adem D., Enis G. ve Emrah A. gözaltına alındı. Bir aracın stepnesini yaklaşık 1 dakika içinde çaldıkları belirlenen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 106 adet jantlı oto lastiği, 55 gram esrar maddesi ve 1 adet tabanca ele geçirildi. Zanlıların 30 ayrı otodan hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi.

Reklam
Reklam

Zanlıların yakalanmamak için birbirleri ile görüşmedikleri ve sadece ev telefonlarından irtibat kurarak 'Saat 03.00'de buluşalım' diye haberleştikleri belirlendi. Buluşmalarında bir gün sonraki buluşma yerlerini de belirleyen şebekenin daha sonra araçların stepnelerini çaldıkları tespit edildi.

Şebekenin elebaşı Ferhat S.'nin aynı zamanda hurda üzerine işyeri olduğu ve çalıntı mal da saldığı anlaşıldı. Zanlıların hırsızlıktan elde ettikleri parayı şebekedeki görevlerine göre paylaştıkları belirlendi. Zanlılar, polis sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: