Araç’ta Sokak Araları Yenileniyor

Kastamonu’nun Araç ilçesinde sokak arası yol ve geçiş noktaları değiştiriliyor.Araç Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında...

Kastamonu’nun Araç ilçesinde sokak arası yol ve geçiş noktaları değiştiriliyor.

Araç Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında uzun yıllar taş ve ilkel yöntemlerle basamak haline getirilen bölgeler yenileniyor. Özellikle kış aylarında yürümeyin büyük zorluk çektiği mahalle araları, Araç Belediyesince ıslah ediliyor.

Yaklaşan kış ayı öncesi çalışmalarını hızlandıran Araç Belediyesi, trafiğin aksadığı yayalarında bozuk zemin şartlarından çamurda kaldığı tüm mahalle ve sokak aralarını genişleterek, kilitli beton parke ile döşemeye başladı.

Reklam
Reklam

Çalışmaları yerinde inceleyen Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, “Özellikle son yıllarda mevsim şartlarında meydana gelen değişmeler ve ağır kış koşulları Hızlı bir alt yapı deformasyonuna sebep olurken İlçede yeni yapılan site kooperatif ve binaların artması itibarıyla hizmet akışında da bir yenileme ve düzenlemeyi gerekli kılmaktadır. Öte yandan Uzun yıllar boyu çeşitli nedenlere standartların çok uzağında kalan sokak araları ve sokaklar arası geçiş noktalarının bu durumdan bir an önce kurtarılması gerekmektedir. Kullanış ve görüntü olarak Araç'a yakışmayacak tehlike arz edebilecek Vatandaşı mağdur edecek tüm alt yapıyı imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak yenilemeyi modernleştirmeyi ilçemizin çehresini en güzel hale getirmeyi görev edindik. Bu konudaki çalışmalarımız durmaksızın devam edecektir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: