Arafat'ın cenaze töreni saat 10.00'da

KAHİRE (İHA) - Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Percy Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Filistin lideri Yaser Arafat'ın cenaze töreni bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılacak.

Halka kapalı bir şekilde Kahire yakınlarındaki askeri merkezde yapılacak resmi cenaze törenine çok sayıda dünya lideri de katılacak.

Çok sayıda davetlinin katılacağı törenin ardından Arafat'ın naşı Batı Şeria Ramallah'taki karargaha götürülerek burada toprağa verilecek.

Yaser Arafat'ın tabutu dün akşam geç saatlerde Fransız uçağı ile Kahire'ye getirilmişti. Arafat'ın naaşı El Gala askeri bölgesinde bulunan bir hastaneye konularak bugün yapılacak tören için bekletilmeye başlatıldı.

Reklam
Reklam

Mısır Hükümeti kaynakları, Arafat'ın naaşının TSİ 10.00 sıralarında top arabasına konularak, askeri bölgede bulunan camiye götürüleceğini belirtti. Kaynaklar, burada kılınacak cenaze namazının ardından Arafat'ın naaşının yeniden top arabasına konularak birkaç yüz metre kortej eşliğinde yürütüleceğini ve cenaze töreninin sona ereceğini ifade ettiler.

Askeri bölgede yapılan cenaze töreninin ardından Arafat'ın naaşı, bitişikteki El Maza askeri havaalanına getirilerek askeri helikopterle Batı Şeria Ramallah'a götürülecek.
Kahire'de yapılacak Arafat'ın cenaze töreninde, 1970'de ölen Mısır Devlet Başkanı Cemal Abdül Nasır ve 1981 yılında ölen Enver Sedat için uygulanan protokolün uygulanması bekleniyor.

Cenaze törenine katılacak liderler arasında Başbakan Recep tayip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Lübnan Devlet Başkanı Emile Lahoud, Tunus Devlet Başkanı Zine El Abidin Ben Ali, Bangladeş Devlet Başkanı Iajuddin Ahmed ve Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono gibi isimler bulunuyor.

Reklam
Reklam

Kahire'de bugün yapılacak cenaze törenine çok sayıda dışişleri bakanının katılması bekleniyor.