Aragones'in Avrupa karnesi

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 5. maçında yarın Kadıköy'de Porto ile karşılaşacak Fenerbahçe, bu sezon teknik direktör Luis Aragones yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı maçların çoğunluğunda galibiyete ulaşamadı.
Sarı-lacivertliler Şampiyonlar Ligi 2. ve 3. ön eleme turları ile 1. turdaki grup mücadelelerinde 8 maçta 3'er galibiyet ve beraberlik ile 2 yenilgi aldı.

Ön eleme turlarında, kendisine göre daha zayıf rakiplerle, MTK Budapeşte ve FK Partizan ile yaptığı 4 maçın 3'ünü kazanan sarı-lacivertli ekip, bir maçta eşitliği bozamadı.

Reklam
Reklam

1. turdaki (G) Grubu'ndaki ilk önemli maçında ise Portekiz'in Porto takımına deplasmanda 3-1 yenilmekten kurtulamayan Aragonesli Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçında Kadıköy'de Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kaldı.

Grubun en zorlu ekibi Arsenal karşısında Kadıköy'deki 3. maçında 5-2'lik mağlubiyetten kurtulamayan Fenerbahçe İngiliz rakibi ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

8 maçta rakip filelere attığı 14 gole karşılık kalesinde 11 gol gören Fenerbahçe'nin, Aragones yönetiminde çıktığı Avrupa kupası maçlarında aldığı sonuçlar şöyle:

2008-2009 Sezonu:

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme:

Fenerbahçe-MTK Budapeşte: 2 - 0 (Roberto Carlos, Selçuk)

MTK Budapeşte-Fenerbahçe: 0 - 5 (Semih 4, Emre (P))

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme:

FK Partizan-Fenerbahçe..: 2 - 2 (Alex (P), Guiza)

Fenerbahçe-FK Partizan..: 2 - 1 (Semih, Alex)

(G) Grubu:

Porto-Fenerbahçe........: 3 - 1 (Guiza)

Fenerbahçe-Dinamo Kiev..: 0 - 0

Fenerbahçe-Arsenal......: 2 - 5 (Silvestre (K.K), Guiza)

Arsenal - Fenerbahçe....: 0 - 0