Arakan Heyetinden Başkan Yıldız'a Ziyaret

Arakan Dost Ferah Vakfı Başkanı Muhammed Reyhan Eyüp ve beraberindeki heyet, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ı ziyaret etti.

Arakan Dost Ferah Vakfı Başkanı Muhammed Reyhan Eyüp ve beraberindeki heyet, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ı ziyaret etti.

Eyüp, ziyarette yaptığı konuşmada, Myanmar'ın genel nüfusunun 53 milyon, Arakan'ın 4 milyon, Müslümanların sayısının ise 1,5 milyon civarında olduğunu, Müslüman sayısının düşük gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

Kayseri'nin desteğini her zaman gördüklerini belirten Eyüp, "Dünya bizi bilmezken Kayseri bize 4-5 yıldır Kurban ve Ramazan bayramlarında yardım ediyor. İnsanlar açlıktan ölürken Kayseri bizi hayatta tutmaya yardımcı oldu. Sizin vasıtanızla Kayseri'ye teşekkür etmek istiyoruz. Bundan sonra da bizimle olun" dedi.

Reklam
Reklam

Arakan'da katliamların sürdüğünü vurgulayan Eyüp, şunları kaydetti:

"Budistler, toplu olarak hem de pervasızca Müslümanları katlediyordu. Ama Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve Emine Erdoğan'ın bölgeye gelmesiyle bu durum biraz düzeldi. Artık Budistler açık ve toplu katliam yapamıyor. Gizli ve tek tek katliamlar devam ediyor. Gündeme getirmeye, dünyaya bunu göstermeye çalıştık ama mümkün olmadı. Emine Hanım ve Ahmet Davutoğlu'nun bölgeye ziyaretiyle dünya gündemine geldi, dünya artık bizi biliyor. Arakan diye bir yer var. Bunun için Türkiye hükümetine teşekkür ediyoruz. Katliam yapılan bölgelerin sadece 3'ünde Birleşmiş Milletler var, diğer 9 ile giriş, haberleşme yasak."

Bangladeş, Malezya, Endonezya ve Tayland'a göç etmeye çalışan Arakanlılar'ı hiç bir ülkenin kabul etmek istemediğinden yakınan Eyüp, "Allah razı olsun Türk halkından. Türk halkı bu son olaydan sonra sürekli bizimle beraberdi. Sizden istediğimiz bu gündemi devam ettirmek, buna süreklilik kazandırmak. Yalvarıyoruz, bizi yalnız bırakmayın" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Bekir Yıldız da, halkı Müslüman olan coğrafyalarda halkı yok etme mücadelesine girildiğini vurgulayarak, "Buna maruz kalan kardeşlerimize yardımda bulunuyoruz. Yardımda bulunmak her birimizin vazifesidir. Türkiye de elinden geldiği kadar İHH veya daha başka yollarla desteğe gayret ediyor. Ümmet-i Muhammed'in başındaki bu felaket ve sıkıntının dağılması için dua ediyoruz" dedi.

İHH Kayseri Şube Başkanı Şaban Sözduyar ise, "Gittiğimiz bütün ülkelerde, Arakan'daki, Bangladeş'teki kamplarda gördüğümüz manzarayı hiçbir yerde görmedik. Yaprak yiyen insanlar var. Bu insanlar hakikaten terk edilmiş insanlar" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: