Arakan'da Öldürülen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Fatih Camii’nde teravih namazı sonrası Myanmar'ın batısındaki Arakan bölgesinde katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı...

Fatih Camii’nde teravih namazı sonrası Myanmar'ın batısındaki Arakan bölgesinde katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak, basın açıklaması yapıldı.

Teravih namazı sonrası Fatih Camii’nin bahçesinde toplanan vatandaşlar, Myanmar'ın Arakan bölgesinde katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gerçekleştirilen protesto gösterisine Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ve Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Serhat Akçay ile dernek üyeleri destek verdi. Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Akçay, ''Oruçlu olduğumuz, kardeşliği, paylaşmayı, merhameti daha çok hissettiğimiz şu günlerde Arakan'da bir katliam yaşanmaktadır. Arakanlı Müslümanlar kadın, erkek, çocuk demeden diri diri yakılarak şehit edilmektedir. Başta Müslüman ülkeleri olmak üzere tüm dünya devletleri yaşanan vahşete karşı tek taraflı kararlar almalı ve alınan kararları acil uygulamaya geçirmelidir'' diyerek dünya ülkelerini konuyla ilgili yaptırım uygulamaya davet etti.

Reklam
Reklam

İsrail’in Filistinli Müslümanları Gazze Şeridi’ne sıkıştırması gibi Arakanlı Müslümanlar’ın da her yönden abluka altına alındığını belirten Akçay, “Her türlü insanı yaklaşımdan uzak olan bu fanatikler camileri, mescitleri yerle bir ederken, Müslüman kadınlara da tecavüzden geri durmamışlardır” diye konuştu.

Katliamın uluslararası platforma taşınması gerektiğini söyleyen Akçay, “Başta Türk Dışişleri olmak üzere tüm İslam ülkeleri Arakan’daki katliamı uluslararası platforma taşımalıdır” dedi.

Fatih Camii avlusunda toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından dualar ederek dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: