Arakanlı Müslamanlar Için Yardım Kampanyası

Güneydoğu Asya'da bulunan Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Güneydoğu Asya'da bulunan Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, valilik toplantı salonunda yaptığı açıklamada, Başbakanlık genelgesiyle Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslüman halk için ülke genelinde yardım kampanyası başlatıldığını söyledi.

Şentürk, "Biz de Yozgat Valiliği olarak Arakan bölgesindeki Müslümanlar için son dönemde iyice artan şiddet hareketleri nedeniyle evsiz kalan ve yurtlarını terk eden barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya olan din kardeşlerimizi bu zor günlerinde yalnız bırakmayarak yardım kampanyası düzenledik. Yozgatlı ve Yozgat'ta yaşayan vatandaşlarımız, bu acıları paylaşarak, her türlü yardım ve desteği sağlayacağına inancım tamdır" dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıya, Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, İl Müftüsü Nuh Korkmaz ve ilçe müftüleri katıldı.

Muhabir: Ömer Sarı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: