“arakanlı Yetimler Müslümanlara Emanet, Haydi Türkiye Emanete Sahip Çık”

Arakanlı Müslümanlara yardım ulaştırmak için Bangladeş’e giden Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yaşanan...

Arakanlı Müslümanlara yardım ulaştırmak için Bangladeş’e giden Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yaşanan acıları dindirmek için büyük çaplı bir kampanya başlatacak. “Arakanlı Yetimler Müslümanlara Emanet, Haydi Türkiye Emanete Sahip Çık!” adlı kampanyanın duyurusunu yapacak olan Genel Başkan Akar, Bangladeş seyahatinde gözlemlediği çarpıcı tespitleri kamuoyu ile paylaşacak.

Dil, din, ırk, mezhep, millet ayrımı gözetmeden yardımlarını dünyanın dört bir tarafına ulaştıran, ihtiyaç sahibi herkese elini uzatan Türk Kızılayı, ülkeleri Myanmar’da saldırıya uğrayan ve göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanların yaralarını sarmak için büyük bir kampanya başlatıyor. “Arakanlı Yetimler Müslümanlara Emanet, Haydi Türkiye Emanete Sahip Çık!” sloganıyla başlatılacak olan kampanyadan elde edilecek gelirle yüzbinlerce Arakanlı Müslümana başta gıda maddesi olmak üzere, gerekli tüm ihtiyaç malzemeleri temin edilecek.

Reklam
Reklam

Bangladeş’e göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara yardım ulaştırmak ve insani yardım operasyonunun sürekliliğini sağlamak için kampanya hazırlıklarını tamamlayan Türk Kızılayı’na Çalık Holding de destek verecek. Kampanyanın duyurusu ise Türk Kızılayı Marmara Afet Operasyon Merkezi’nden yapılacak. Basın toplantısında Genel Başkan Akar ile birlikte Çalık Holding CEO’su Berat Albayrak da yer alacak. Genel Başkan Akar, Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların durumları ile ilgili tespitlerini de açıklayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: