Aralık Ayı Kültür Sanat etkinlikleri ile dolu

Kentin kültür sanat hayatına renk katan etkinlikler bu ay da tüm hızıyla sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kültür Sanat etkinlikleri Aralık ayında da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, yılın son ayında yine birbirinden önemli etkinlik programlarıyla Kocaelilerin yanında olacak. Kentin kültür sanat ve eğlence dünyasına renk katan etkinlikler içinde bu aya özel programlar yer alacak.

ETKİNLİK MERKEZLERİ

Etkinlikler Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi, İzmit’te ise Leyla Atakan ve Süleyman Demirel Kültür Merkezlerinde gerçekleştirilecek. İzmit’teki kültür etkinliklerinin önemli bir bölümü de Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi’nin Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi’nde düzenlenecek. Bunun yanı sıra Aydili Sanat Derneği ve KYÖD de Kültür Sanat Günleri etkinlikleri çerçevesinde felsefe ve edebiyat alanında etkinlik ve söyleşi düzenleyecek. Büyükşehir Aralık ayı etkinliklerde minik dostlarının yine unutmadı. Etkinlikler kapsamında çocuklar için sinema ve tiyatro gösterileri ile söyleşi programları tüm hızıyla devam edecek.

Reklam
Reklam

HZ MEVLANA’YI ANMA GECESİ

Kültür Sanat Etkinlikleri içinde bu aya özel programlar düzenlenecek. Mevlana’nın ölüm yıldönümü nedeniyle 14 Aralık Cuma günü Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde Hz. Mevlana’yı Anma ve Türk Tasavvuf Müziği Konseri gerçekleştirilecek. Prof.Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Hz. Mevlana’nın hakka yürüyüşü olan düğün gecesinde (Şeb-i Arus)muhteşem bir konser verecek. Ücretsiz konser 19.30’da başlayacak.

İZMİT SANAT EDEBİYAT VE KÜLTÜR AKADEMİSİ

Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi’nde her hafta Cumartesi günleri 10.30’da Neyzen Dr. Erdoğan Akkanat’ın ücretsiz ney dersleri devam edecek. Derslerin ardından ise yine Cumartesi günleri Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu çalışmalarını 13.00-16.00 arasında gerçekleştirecek. Ayrıca 8, 15, 22 ve 29 Aralık Cumartesi günleri 14.00’de Dr. Ali Vasfi Kurt’un önderliğinde Divan-ı Hikmet Okumaları sürecek.

FİLM OKUMALARI YAPILACAK

Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi’nde 11, 18 ve 25 Aralık Salı günleri ise Hamza Emekli rehberliğinde “Dr. Garipaşk, Müfreze, İnce Kırmızı Hat, Gel ve Gör” filmlerinin okumaları yapılacak. Etkinlik belirtilen tarihlerde 18.00’de başlayacak.

Reklam
Reklam

OSMANLICA VE ARAPÇA DERSLERİ DEVAM EDECEK

Akademi’de geçen ay başlatılan ve vatandaşlardan büyük ilgi gören Arapça ve Osmanlıca-Eski Türkçe dersleri Mahmut Emekli tarafından verilmeye devam edecek. Arapça dersleri 12, 19, ve 26 Aralık Çarşamba günleri 17.00’de, Osmanlıca-Eski Türkçe dersleri ise 13, 20 ve 27 Aralık Perşembe günleri 18.00’de başlayacak.

MESNEVİ OKUMALARI YAPILACAK

Akademi’de bu ay ayrıca M. Sait Karaçorlu rehberliğinde Mesnevi Okumaları gerçekleştirilecek. Mesnevi Okumaları bu ay içinde Perşembe günleri 13, 20 ve 27 Aralık tarihlerinde 19.00’da yapılacak.

MEVLANA İDRİS ZENGİN ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

Geçen ay yapılan bir söyleşide Bilgievi öğrencileriyle buluşan yazar Mevlana İdris Zengin, geleceğin edebiyatçılarıyla bu ay da bir araya gelecek. Zengin “Kitabın İzinde” başlıklı çalışmayla Akçakoca Bilgievi’nde öğrencilerle edebiyat yolculuğunu sürdürecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: