Arama görevlisinin ölümden döndüğü an

İSTANBUL (İHA) - Rumelifeneri'nde şiddetli dalgaların kaptığı kızını kurtarmak isterken dalgalar arasında kaybolan baba Cemal Tayfun Gökhan'ı arama çalışmalarına katılan Akasar Arama Kurtarma Derneği üyesi Doğan Ertuğruloğlu (43) büyük tehlike atlattı. Dev dalgalar arasında ölümden dönen Ertuğruloğlu'nu, beline bağladığı ip kurtardı.

Rumelifeneri'nde dalgalar arasında kaybolan baba Cemal Tayfun Gökhan'ı arama çalışmaları gün boyu devam etti. Havadan ve karadan devam eden çalışmalarda henüz bir sonuca ulaşılmazken, Akasar Arama Kurtarma Derneği'nin 3 üyesi de bölgeye gelerek çalışmalara katılmak istedi. Fakat jandarma ekipleri, dev dalgalar nedeniyle balık adamların bile denize giremediğini belirterek, dernek üyelerine izin vermedi. Bunun üzerine dernek üyeleri, sorumluluğun kendilerinde olduğunu ifade eden kağıdı imzalayarak, kolları sıvadı. Cemal Tayfun Gökhan'ın kayalıklar arasında sıkışmış olabileceğini ifade eden Akasar ekipleri, metrelerce yükseklikteki kayalıklardan deniz kıyısına inebilmek için çalışma başlattı. Dernek üyesi Doğan Ertuğruloğlu, beline bir ip bağlandıktan sonra arkadaşlarının yardımıyla 5 metre yüksekliğindeki kayalıklardan aşağı doğru inmeye başladı. Dikkatli şekilde aşağı inen Doğan Ertuğruloğlu, bir anda dev dalgalarla karşı karşıya kaldı. Ertuğruloğlu, bir anda boyunu aşan dev dalgaların arasında kayboldu.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Akasar ekipleri arasında panik yaşandı. Görevliler, gözden kaybolduktan kısa süre sonra su yüzüne çıkan Ertuğruloğlu'nu hızla yukarıya doğru çekti. Yaşanan paniğin ardından, havanın da kararması üzerine arama çalışmalarına ara verildi.