Arama Kurtarma Ekipleri, Vali Çakır'ı Ziyaret Etti

Rize'de faaliyet gösteren arama kurtarma ekipleri, Vali Nurullah Çakır'ı ziyaret etti.

Rize'de faaliyet gösteren arama kurtarma ekipleri, Vali Nurullah Çakır'ı ziyaret etti.

Vali Çakır, Rize Offroad Kurtarma Spor Kulübü, ÇAYDOSK Arama Kurtarma Ekibi, ÇAYDEF Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri ve üyelerini makamında kabul ederek, yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.

Rize'de meydana gelebilecek doğa olaylarında ve olağan dışı durumlarda organizasyonu iyi yönetebilmek için Afet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ile birlikte harekete geçerek, hep birlikte hareket edebilme kabiliyeti konusunda kurumsallaşma amacı içinde yörede görev yapan sivil toplum örgütleri ile bütünleştiklerini ifade eden Vali Çakır, "Bu bütünleşmenin kapasitemizi ve eksikliklerimizi belirleme adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Çakır, halkı bilinçlendirme, bölgede oluşabilecek heyelanlarda, ilk yardım ve arama kurtarma durumlarında en azından vatandaşların kendi çevresinde bulunan yakınlarına yardımda bulunabilme, bilinçlenebilme açısında sivil toplum örgütlerinin vermiş olduğu faaliyetler ve hizmetlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gönüllülük esası ile yapılan faaliyetlerin, kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından verilen faaliyetlerden çok daha ileride olduğu istatistik çalışmaları ile kanıtlandı. Türkiye'miz bu hizmetlerin verilmesi ve yürütülmesi açısından hızla doğru yolda yürüyor. Çevre, toplum ve iletişim araçları ile teknoloji çok gelişti. Gençlerimizi yetenekleri ve kapasiteleri doğrultusunda doğaya yöneltmemiz, teşvik etmek bizim sorumluluğumuzdadır."

Muhabir: Salih Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: