Aramalar, üç ayrı dağlık bölge ve üç belde de sürüyor

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişiyi taşıyan helikoptere yaklaşık 40 saattir ulaşılamazken, Başbakanlık açıklamasında aramaların 3 ayrı bölgede, 2 bin asker ile yürütüldüğü belirtildi. Ancak 3 bin 500 kişilik arama ordusu karadan çalışma yaparken, bazı bölgelerde ise hava koşulları helikopterlerin uçuşunu engelliyor.

Genelkurmay: Her türlü imkan seferber edildi

12 helikopter, 1 uçak, 2 bin asker arıyor

Acıda birleştik

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur ise, arama çalışmalarının Kahramanmaraş'ın üç ayrı dağlık bölgesi ile üç belde bölgesinde devam ettiğini belirterek, "Dünden itibaren bizim tepkilerimizin ardından ciddi tedbirler alındı. Çalışmalar yapılmaya başlandı, ama keşke bu daha önce olsaydı" dedi. Kurucuova köyünde yapılan arama çalışmalarını koordine eden Öznur, partililerle birlikte yaklaşık 42 saattir bölgede olduklarını, Göksun merkez olmak üzere dağlık bölgelerde 400-500 partilinin arama yaptığını belirtti.Öznur, "Dağlık bölgeler olan Kazdağ (Sisne), Yeditekneler, Şahinkaya bölgeleri ile Ilıca, Baydemir ve Tanır beldelerinde de geniş bir arama çalışması yapılıyor. Türkiye'nin her yerinden buralara sevk var. Sivil savunma uzmanları, askerlerimiz, korucularımız çok yoğun şekilde bölgedeler. Arama tarama çalışmalarına devam ediyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Kurucuova köyünde bugün yoğun bir kar yağışı ve sis olduğuna, olumsuz hava şartlarının ve sisin özellikle helikopterlerin çalışmasında sıkıntı yarattığına işaret eden Hakkı Öznur, Göksun kriz merkezi ile Başbakanlık kriz merkezinin irtibat içinde olduğunu ifade etti. BBP Genel Başkan Yardımcısı Öznur, şunları kaydetti:

Genelkurmay: Her türlü imkan seferber edildi

12 helikopter, 1 uçak, 2 bin asker arıyor

Acıda birleştik
"Biz de Kurucuova'da çalışmaları takip ediyoruz. Zaman su gibi akıp geçiyor, bir an önce çalışmaların hayırlı şekilde neticelenmesini diliyoruz. Dünyanın gelmiş olduğu bu teknolojik noktada Kandil Dağı'nda terör örgütüne karşı çok ciddi bir operasyon yapıyoruz, Kandil Dağı'nda en olumsuz şartlarda terör örgütü militanlarının hareketlerini, kardan yürürken ayak izlerini buluyoruz. Devlet yetkilileri daha baştan, ciddiyetle bu işi planlı ve programlı ele almış olsalardı bu kadar zaman kaybı olmazdı. Başbakan, İçişleri Bakanı, bakanlar açıklama yapıyorlar; 'Devlet yetkililerimiz orada, devletimiz seferber olmuş' diyorlar... Ama, bu işin bir planı ve koordinasyonu olur. Bu krizi, Ankara iyi yönetemedi. Bizim arkadaşlarımız bu çalışmalarda onlardan daha öndeler, daha kısa zamanda koordine olduk."

Reklam
Reklam

-"3 KİŞİNİN CANLI OLDUĞU SÖYLENTİLERİ..."-

Genelkurmay: Her türlü imkan seferber edildi
12 helikopter, 1 uçak, 2 bin asker arıyor

Acıda birleştik
"TC Devleti, bir aşiret devleti değil ki, istemiş olsan, uydulardan başka teknik yöntemlerden helikopterin düştüğü yer anında tespit edilirdi" diyen Hakkı Öznur, kendilerinin haklı tepkileri ve milletin bu konuyu sahiplenmesi üzerine devlet yetkililerinin dünden itibaren daha fazla tedbir aldığını kaydetti. Öznur, "Bu tedbiri zamanında almış olsalardı... Ancak, iş işten geçmiş değil" diye konuştu. Şu anda bölgede helikopterlerin çalıştığını, ama çalışmaların daha yoğun ve daha koordineli şekilde olması gerektiğini dile getiren Öznur, helikopterlerde mutlaka dağlık bölgeyi iyi bilen, bölgeyi tanıyan profesyonel görevliler olması gerektiğini vurguladı. Öznur, "Helikopterler hava şartlarından dolayı o bölgeye inemiyor) diyorlarsa, bunun da çaresi helikopteri en yakın bölgeye indirmektir. Profesyonel görevliler helikopterden indirilir,, karadan arama yaparlar" dedi.BBP Genel Başkan Yardımcısı Öznur, "3 kişinin teknik imkanlarla canlı olduklarının tespit edildiği yönündeki söylentilere" karşılık, her taraftan farklı bilgiler geldiğini ve bilgi kirliliği yaşandığını söyledi. Öznur, "Göksun'daki kriz merkezinde arkadaşlarımız ve devlet yetkilileri gelen her bilgiyi değerlendirmeye çalışıyor. Dün gece itibariyle saat 2-3 gibi böyle bir bilgi, orada 3 kişinin yaşadığına dair tespit yapıldığı bilgileri geldi. İnşallah sağ salim buluruz" dedi.

Reklam
Reklam

"YAZICIOĞLU, DAYANACAK GÜÇTE VE YAPIDADIR"

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, "Ümidimizi koruyoruz. Yazıcıoğlu, yaralı bile olsa dayanacak güçte ve yapıdadır" dedi. Pakdil, şöyle konuştu:

Genelkurmay: Her türlü imkan seferber edildi

12 helikopter, 1 uçak, 2 bin asker arıyor

Acıda birleştik

"Ümidimizi koruyoruz. Yazıcıoğlu, çevre şartlarını çok iyi bilen, zor şartlarda yaşamayı bilen bir yapıya sahip. Hayatı idame konusunda kendisi oldukça dayanıklı birisi. Bu konuda ümitliyiz. Yaralı bile olsa, dayanacak güçte ve yapıdadır. Heyecana kapılmayacaktır. Çevresindekilere de yaşama ümidi verecektir. Yer tespiti ve arama için her türlü teknik cihaz kullanılıyor ve eldeki tüm veriler değerlendiriliyor. Helikopterle yapılan keşif çalışmalarına BBP'li arkadaşlarımız da katıldı. Onlar da şartların ne kadar olumsuz olduğunu havadan görme fırsatı buldular. Hava birazcık açsa yarım saat 45 dakikada enkazı bulabiliriz."

Pakdil, Ilıca ve Hacıbudak bölgelerinde çalışmaların yoğunlaştırıldığını belirterek, çalışmaların 30 kilometrekarelik bir alanda sürdürüldüğünü anlattı.

AA