Arap Baharının Çocukları Cemil Çiçek'i Ziyaret Etti

Esenler Belediyesi tarafından Barış Ekmeği Festivali kapsamında Türkiye'ye gelen Arap çocuklar, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i...

Esenler Belediyesi tarafından Barış Ekmeği Festivali kapsamında Türkiye'ye gelen Arap çocuklar, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Çocuklar, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e unu Tunus'tan, Mısır'dan, Suriye'den, Filistin'den ve Libya'dan getirilen ve Türkiye'de yapılan Barış Ekmeği sundu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 19-24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek "Arap Baharının Çocukları/Barış Ekmeği Festivali” kapsamında İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu ve beraberindeki yabancı çocukları kabul etti. Kabulde konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arap Baharı'nın Arap Kışı olduğunu ve bir türlü baharın gelmediğini belirterek, Arap Kışı'nın cefasını da çocukların çektiğini söyledi. Suriye'de yaşanan olayları hatırlatan Çiçek, "İnşallah biran evvel bahar gelir" dedi.

Reklam
Reklam

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise, Barış Ekmeği Festivali'nin dördüncüsünü düzenlediklerini ve bu yıl Arap Baharı'nın çocuklarını Esenler'de misafir ettiklerini söyledi. Ziyaret sonunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e barış ekmeği sunacaklarını belirten Göksu, barış ekmeğiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Ekmeğin unu Tunus'tan, Mısır'dan, Suriye'den, Filistin'den, Libya'dan çocuklar tarafından getirildi. Burada hamuru yapıldı, karıldı ve ekmek haline getirildi. Bu hamur ekmek haline getirildikten sonra dünya liderlerine çocuklarımızın mektuplarıyla beraber gönderiliyor. Az önce Sayın Başbakanımıza ekmeği takdim ettik, inşallah şimdi de sizlere takdim edeceğiz."

Konuşmaların ardından ise çocuklar tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yazdıkları mektuplar ve barış ekmeği sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz