Arap Birliği: "Barış süreci başarısızlığın eşiğinde"

KAHİRE (İHA) - Arap Birliği, İsrail-Filistin barış sürecinin, İsrail'in Doğu Kudüs'te yeni Yahudi yerleşim yerleri kurma kararından sonra başarısızlığın eşiğine geldiğini bildirdi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, "Bu gelişmeyle biz, barış sürecinin başarısız olduğunu ilan etmeye kıl payı mesafedeyiz. Belki kıl payı mesafeden de yakınız" dedi. Musa, İsrail'in barışa arzu duymadığını, bundan dolayı da sürecin başarısızlığa doğru gittiğini söyledi. Arap Birliği Genel Sekreteri, İsrail'in yerleşim yerleri kurma planıyla, barış istemediğini ortaya koyduğunu, planla demografik ve coğrafi durumu değiştirmeye çalıştığına dair kuvvetli bir mesaj verdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

İsrail, işgali altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yeni Yahudi yerleşim yerleri açmayı planladığını duyurmuştu. Dünyadan İsrail'in bu planına, zaten zorla ilerleyen barış sürecini iyice çıkmaza sokabileceği gerekçesiyle tepkiler geldi.

Musa, Filistin tarafından barışa yönelik bir arzu ortaya konduğunu fakat İsrail'in buna cevabının ise olumsuz olduğunu söyledi.