Arap Diplomatlar Giresun'da

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde doğa ve deniz turizmini canlandırmak amacıyla Körfez sermayesinin bölgeye çekilmesi çalışmaları kapsamında...

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde doğa ve deniz turizmini canlandırmak amacıyla Körfez sermayesinin bölgeye çekilmesi çalışmaları kapsamında Giresun’a gelen 10 Arap ülkesinin büyükelçi, büyükelçilik müsteşarları ve maslahatgüzarları Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaret ettiler.

Giresun Valiliği hatıra defterini imzalayan heyet daha sonra Vali Şahin ile birlikte makama geçerek burada ziyaret hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Vali Şahin ziyaretten duyduğu menuniyeti dile getirerek, ”Yıllardır dostluğumuz süren a ynı duguyu paylaşan ve aynı Allah'a inanan kişilerle birlikteyim. Bizler tamamen birbirimizin kardeşleri niteliğinde olduğumuzu Allah söylüyor ben değil. Bu vesileyle beyazın, , mavinin buluştuğu bir arada olduğu bir kentte Giresun’da sizleri ağırlamak gerçekten benim için bir şeref" dedi.

Reklam
Reklam

Arap devletleri ligi büyükelçisi Mohamed El Fatah Naciri ise ”Sevginiz ve misafirperverliğiniz ile bizleri boğdunuz, son derece muteşekkiriz ve kendimizi ikinci evimizde gibi hissettirdiniz. İslam dininden gelen kardeşlik ve yakınlık sebebiyle bizi bu şekilde karşılamanız bizi son derece mutlu etti. İnşallah bu kardeşliği iş hayatında iş birliği içerisinde bulunarak pekiştireceğiz" diye konuştu.

Arap konuklar daha sonra Giresun Kalesi, Giresun Adası ve tarihi yerleri gezmek üzere valilikten ayrıldılar. Konuklar akşam saatlerinde Giresun’dan ayrılacaklar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: