Arap Diplomatların Mersin Temasları

Türkiye-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nin (TURAB) düzenlediği, 'Arap Birliği Mersin’de' programı kapsamında kente gelen 17 ülkenin...

Türkiye-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği’nin (TURAB) düzenlediği, 'Arap Birliği Mersin’de' programı kapsamında kente gelen 17 ülkenin büyükelçi, müsteşar ve maslahatgüzarları Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni (MTOSB) gezdi.

Trakya Cam’da öğle yemeği ile başlayan gezi Şişecam Fabrikası’nın gezilmesi ile sürdü. Fabrika gezisinin yanı sıra Şişecam’a ait meyve bahçesini gezen Arap diplomatlar, Mersin’in simgesi portakalı, ağacından toplama keyfini yaşadı. Mersin’in sahip olduğu tarımsal potansiyelden etkilendiklerini belirten Adap diplomatlar, topladıkları portakallarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra MTOSB idari binasına geçen heyeti burada Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli ve yönetimi karşıladı. Bölgenin çalışmaları ile ilgili kısa bir sinevizyon sunumunun yapılmasının ardından konuşan Tekli, bölgenin, ülkemizin yükselen bir değeri olarak gün geçtikçe büyüyen bir yapıya sahip olduğunu, almış olduğu yatırımlarla Türkiye’de ilkleri başaran bir bölge haline geldiğini söyledi. MTOSB’nin henüz 17 yaşında çok genç bir bölge olduğunu aktaran Tekli, “Mersin hızlı büyüyen bir kent. En çok mağduriyetimiz Arap ülkeleri ve Uzakdoğu’daki olası kargaşa. Çünkü bu kargaşanın en büyük faturasını ödeyen il Mersin. Barış ve huzurun sağlanması adına yapılan tüm çalışmalara emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ekonomide büyümenin tek yolu bölgemiz adına huzurun sağlanmasıdır. İnşallah ilerleyen zamanlarda kardeşlik ve dostluk adına ciddi çalışmalara bizler hazırız. Çünkü biz üreten bir bölgeyiz. Bölgemiz 14 değişik sektörde üretim yapmakta olup, ihracat yaptığımız kadar muhakkak karşılıklı ithalatımız da mevcuttur. Bölgemizdeki firmaların yüzde 90’ı ihracatçı ve bunlar çoğunlukla Ortadoğu’ya çalışıyor. Bu açıdan ticarete, üretime açık bir bölgede bulunmaktayız. İki bölgeden oluşan MTOSB’de parsellerin tümü dolu durumdadır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: