Arap Iş Adamları Sakarya'da Yatırım Yapacak

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, bir ay içinde 15 Arap iş adamından

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, bir ay içinde 15 Arap iş adamından oluşan grubun Sakarya'da iş görüşmeleri yapacağını söyledi.

İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonunda Körfez ülkelerinin büyükelçi ve maslahatgüzarlarını ağırladıklarını belirterek, ziyaretçilerin Sakarya'dan arazi satın alma kararına vardıklarını anlattı.

Büyükelçilerin geziden memnun ayrıldığını ifade eden İslam, "Yaklaşık 25-30 gün sonra 15 kişilik iş adamı grubu Sakarya'ya gelecek ve iş görüşmesi yapacak, yatırım görüşmesi yapacaklar. Bu, burada büyükelçilerin organize ettiği bir durum. İsteklerini sayın valiye ilettiler, 15-20 gün içinde istekte bulunacak, bir ay içinde de iş adamları gelecek. Hangi yatırımı yapabileceklerini görüşecekler" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İki gün süren organizasyonda Sakarya açısından çok güzel gelişmeler olduğuna dikkati çeken İslam, olumlu geri dönüşler aldıklarını bildirdi.

-"Ziyaret, beklentilerimizi karşıladı"-

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah El Alduveyk ise Sakarya'ya yaptıkları ziyaretin beklentilerini karşıladığını söyledi.

Ziyaret sırasında bölgedeki yatırım alanlarını ve imkanlarını görmüş olduklarını anlatan Alduveyk, "Körfez ülkelerinden birisinin gelip burada yatırım yapacağını duyduk, bundan memnun olduk. Bundan emin olabilirsiniz ki burada gördüklerimizi, bu potansiyeli ülkelerimize yansıtacağız" ifadelerini kullandı.

Kuveytli özel sektörün Sakarya'da birtakım yatırımlara girdiğini anımsatan Alduveyk, şöyle konuştu:

"Mesela bunlardan birisi, 80 konutluk projeye girdik. Bunun dışında il sınırları içinde bazı yatırımlar düşünüyoruz. Buradaki imkanları gördük, buradaki imkanlar çok ciddi imkanlardır. Bunları çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Biz hem sermaye hem yatırım ihraç eden ülkeyiz. Yatırımları da ülkede, bu ilde, bu bölgede çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

Reklam
Reklam

Bu kanaate vardık. Mütekabiliyet esasının kaldırılması, yatırımcılarımızı daha çok teşvik etti. O bakımdan özel sektörümüz bu konuya çok ciddi bir önem verecektir. O şekilde çalışmaların devam edeceğini, bundan sonra çok ivme kazanacağını tahmin ediyorum."

-Mısır Büyükelçisi Salaheldin'den Türk iş adamlarına yatırım çağrısı-

Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17-18 Kasım tarihleri arasında Mısır'a gideceğini anlattı.

Geziye Başbakan Erdoğan ile sanayiciler, iş adamları, kargo ve nakliye firmalarının sahiplerinin de katılması gerektiğini vurgulayan Salaheldin, "Türk ve Mısır iş adamlarının ortak çalışması gerekiyor. İnşallah bu ziyaretler neticesinde iki ülke arasında ciddi bağlantılar olacaktır" diye konuştu.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: