Arap Turistler Yeşile Hasretlerini Doğu Karadeniz’de Gideriyor

Doğal güzellikleriyle bilinen Doğu Karadeniz Bölgesi, son yıllarda Suudi Arabistan’dan gelen Arap turistlere misafirlik ediyor....

Doğal güzellikleriyle bilinen Doğu Karadeniz Bölgesi, son yıllarda Suudi Arabistan’dan gelen Arap turistlere misafirlik ediyor. Ülkelerindeki aşırı sıcaklardan bunalan Arap turistler tatil için özellikle Trabzon ve Rize’nin yemyeşil yaylalarını geziyor.

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, son yıllarda Arap turistlerin Türkiye’de en çok tercih ettikleri bölgelerin başında Doğu Karadeniz Bölgesi’nin geldiğini söyledi. Arap turistlerin özellikle kendi ülkelerindeki aşırı sıcaklardan dolayı daha serin bölgelerde tatil etme imkanı aradıklarına dikkat çeken Hocaoğlu, “Bu bölgeler içerisinde Doğu Karadeniz onlar için en uygun alan. Geçtiğimiz yıl ilimizi 2 bine yakın Arap turist ziyaret etmişti. Bu yıl, özellikle Suudi Arabistan’dan Trabzon’a hava ulaşımının devreye girmesinin ardından Arap turist sayısında patlama oldu. Turizm sezonu boyunca bölgemizi 10 binden fazla Arap turistin ziyaret edeceğini düşünüyoruz. Gelen turistler özellikle yeşil ve suya hasret kaldıklarını, bu hasretlerini de Doğu Karadeniz’de giderdiklerini söylüyor. Özellikle yaylalar Arap turistlerin uğrak noktaları. Bölgeye gelen Arap turistler içerisinde su sporları, rafting yapanlar bile var.” dedi.

Reklam
Reklam

Arap turistlerin şehir merkezlerinde de sayılarının arttığını ifade eden Hocaoğlu, “Bugün şehir merkezlerinde bulunan camilerde ibadetlerini yapmaya gelen Arap turistleri görebiliriz. Alışverişlerini, ihtiyaçlarını şehir merkezinde gideriyorlar. İlerleyen yıllarda Arap turist sayısında artış olacağı düşünülerek esnafımızın da buna hazırlık etmesi gerekiyor. Özellikle lokantalar yemek menülerini yabancı misafirlerini de ağırlayabileceklerini düşünerek Arapça ve İngilizce’ye çevirmeli. Bu noktada şikayetler alıyoruz ve bazı lokantalarla bu düzeltmeleri yapmaları konusunda temasa da girdik.” diye konuştu.

İkizdere’de faaliyet gösteren bir termal otelin müdürlük görevini yürüten Cemal Akın ise ilçede son yıllarda Arap turist bolluğu yaşandığını ve bölgenin artık Arap turistler için bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Otellerinde özellikle Suudi Arabistan başta olmak üzere Dubai, Kuveyt, Lübnan, Fas, Abu Dhabi ve Umman gibi ülkelerden de yoğun rezervasyonlar aldıklarını ifade eden Akın, ilerleyen yıllarda Arap turistlerin bölgede sayısının daha da artacağını düşündüklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi’ni seçen Suudi Arabistanlı Halit Abdullalif El Caferi bölgenin cennetten bir köşe olduğunu söyleyerek, "Geldiğimiz yerde hava sıcaklığı 50 derece civarında. Buradaki serin hava bizi çok mutlu ediyor. Ramazan ayını burada geçireceğiz. Onun için bu güzel ortamda ne susayacağız ne de acıkacağız. Zaten burada zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz." şeklinde konuştu. Riyad'dan gelen Dr. Ali El Arabî ise ailesiyle doğa harikası Rize'de olmaktan çok mutlu olduğunu, bölgeye kesinlikle tekrar geleceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: