Arap Turistlerden Sonra Azeri Ve Gürcü Turistler Doğu Karadeniz Bölgesi'ne İlgi Göstermeye Başladı

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliklerin ardından İsrailli turistlerin Doğu Karadeniz Bölgesi'nden elini ayağını çekmesi...

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliklerin ardından İsrailli turistlerin Doğu Karadeniz Bölgesi'nden elini ayağını çekmesi ile Arap turistlerin bölgeye ilgisi artarken, Arap turistleri Azeri ve Gürcü turistler izlemeye başladı.

Bir dönemler Doğu Karadeniz Bölgesi’ni en çok İsrailli turistler ziyaret ederken, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin ardından bölgeye gelen İsrailli turist sayısı hiç yok denecek kadar azaldı. Ancak Arap, İranlı, Gürcü ve Azeri turistlerin sayısında patlama yaşandı. Özellikle Rize’nin İkizdere İlçesi’ni ziyaret eden Gürcü ve Azeri turistlerin sayısında hızlı bir artış yaşanıyor.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan turizmci ve bölgenin en büyük termal oteli olan RİDOS Oteli'nin sahibi Kasım Ekşi, “Son yıllarda Arap turistlerin sayısında artış yaşanıyordu. Ancak bu yıl buna Azeri ve Gürcü turistler de eklendi. Artık Gürcü ve Azeri turistler tatillerini Avrupa ülkelerinde geçirmektense kendilerine daha yakın olan bölgemizi tercih ediyor. Her gelen Azeri ve Gürcü turist ülkelerine döndüklerinde bölgemizde gözlemledikleri doğal güzellikleri, alternatif turizm imkanlarını çevrelerine aktararak yeni turistlerin gelmesini sağlıyorlar. Bizim görüştüğümüz Azeri ve Gürcü müşterilerimiz bölgemizin güzelliklerinden ve bölgede gördükleri hizmetten memnun olduklarını dile getiriyorlar. Bizde bu turistlerimizden son deRece memnunuz” dedi.

Ekşi, ayrıca Batum’da gelişen turizm potansiyelinin kısa Vadede bölgeyi olumsuz yönde etkilemiş gibi görünse de uzun vadede bölge turizmine katkı sağlayacağını dile getirdi. Ekşi, bunun sağlanabilmesi için özellikle Trabzon ve Rize’de çok sayıda yeni tesise ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Tatillerini Rize’nin İkizdere İlçesi’nde geçiren bir Gürcü aile ise yaptığı açıklamada, bölgeye ilk kez geldiklerini ve bölgenin sahip olduğu doğal güzelliklerden son derece etkilendiklerini belirterek, “Ülkemize bu kadar yakın bir noktada bu denli güzellikler olduğunu bilmiyorduk. İlk kez geldik. Rize’yi çok beğendik. Önümüzdeki yıl mutlaka yine geleceğiz” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: