Arapça Bilgi Yarışması'nın Birincisi Erbaa İHL Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ülke genelinde 4'üncüsü düzenlenen İmam-Hatip...

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ülke genelinde 4'üncüsü düzenlenen İmam-Hatip Liseleri Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Tokat Finali, Niksar Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Toplam 15 sorunun sorulduğu Arapça Bilgi Yarışması'nda Erbaa Anadolu İHL birinci oldu.

Niksar İmam Hatip Lisesi'nin koordine ettiği 4. Arapça Yarışmaları Tokat İl Finali'ne Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Tokat Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver, İlçe Emniyet Müdürü Murat Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz, il ve ilçelerin okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Reklam
Reklam

Bilgi, şiir, hitabet ve musiki olmak üzere dört bölümde yapılan yarışmalara katılan Tokat, Erbaa, Niksar, Zile, Turhal ve Reşadiye Anadolu İHL öğrencileri, dereceye girmek için yarıştı. Toplam 15 sorunun sorulduğu Arapça Bilgi Yarışması'nda Erbaa Anadolu İHL birinci, Anadolu Reşadiye İHL ikinci ve Turhal Anadolu İHL ise üçüncü oldu.

Arapça Şiir Okuma Yarışması'nda Turhal Anadolu İHL birinci oldu. Arapça Hitabet Yarışması'nda ise Reşadiye Anadolu İHL Tokat'ı temsil etme hakkı kazandı. Son olarak yapılan Arapça Musiki yarışmasında da Zile Anadolu İHL birinci oldu.

Dereceye giren öğrencilere çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi. Dereceye giren öğrencilerin bölge finalinde Tokat'ı temsil edeceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: