"Arapça da seçmeli zorunlu ders olsun"

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, seçmeli zorunlu yabancı diller arasına Arapça’nın da girmesi gerektiğini ifade etti.

ANKARA(ANKA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Arap ülkeleriyle daha iyi iletişim kurmak için orta öğretimde İngilizce, Almanca ve Fransızca olan seçmeli zorunlu yabancı diller arasına Arapça’nın da girmesi gerektiğini ifade etti.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, TRT’nin Arapça yayın yapan kanalının test aşamalarının başladığı sırada Arapça öğretime hazırlık için uygun ortam oluştuğunu savundu. Avcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yu da ziyaret ederek bu konuyu bir raporla sunduklarını ve bakanlığın konuyla ilgili çalışmalar başlattığını kaydetti, Arapça öğretimin seçmeli yabancı diller arasına girmesi için Bakanlar Kurulu kararı gerektiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Örgün eğitim sisteminde “Arapça Özel Eğitim Programı” uygulanmasına ihtiyaç olduğunu savunan Avcı, Arap ülkeleriyle artan ekonomik, sosyal, kültürel, turizm, siyasal ve sağlık alanlarında yapılacak faaliyetlerde Arapça’yı çok iyi bilen insan unsuru ihtiyacının öne çıkacağını kaydetti. Avcı, ekonomik, kültürel ve siyasal ilişkilerin yoğunlaşmaya başladığı Arap ülkeleriyle daha iyi iletişim kurmak için orta öğretimde İngilizce, Almanca ve Fransızca olan seçmeli zorunlu yabancı diller arasına Arapça'nın da girmesi gerektiğini belirtti.(ANKA)