Arapça Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Bosnagezisiyle Ödüllendirildi

ÇANAKKALE (A.A) - Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler, Bosna gezisiyle ödüllendirildi.

ÇANAKKALE (A.A) - Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler, Bosna gezisiyle ödüllendirildi.

Yarışmada başarılı olan 19 öğrenci, okul müdürleri ve öğretmenlerin de katıldığı gezide, öğrenciler, eski Bosna Hersek Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegovic'in kabri ile Kovaci Şehitliği'ni ziyaret etti.

Başçarşı'da alışveriş yapan öğrenciler, İgman Dağı eteklerinde Milli Park ve Bosna Nehri'nin doğduğu yer olan Vrelo Bosna'yı gezdi. Visoko'da, Osman Efendi Recovic Medresesi'ni (İmam Hatip Lisesi) ziyaret eden grup, okul müdürü Cemal Salih Spahic'ten bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Travnik şehrinde şehitlik, vezir türbeleri ve kaleyi gezen öğrenciler, Konjic ve Pocitel gibi Osmanlı izlerini taşıyan köyleri de ziyaret etti. Öğrenciler, Saraybosna Üniversitesi'ni ziyaret etti, Mostar Köprüsü'nde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çanakkale İmam Hatip Lisesi Müdürü Alaattin Engin, yaptığı açıklamada, Çanakkale'deki okullar arasında yapılan Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'na AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş'i de davet ettiklerini söyledi.

Daniş'in, yarışmada dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek istediğini kendilerine ilettiğini kaydeden Engin, şunları kaydetti:

"Kendisi Bosna gezisi fikrini ortaya atınca çok heyecanlandık. Evladı Fatihan topraklarında olmaktan büyük mutluluk duyduk. Öğrencilerimiz, her köşesi tarih kokan Balkan topraklarında çok faydalı izlenimler aldılar. Geziye vesile olan Çanakkale milletvekilimiz ile bizlere Bosna'da rehberlik eden eski İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu'ya öğrencilerim adına teşekkür ediyorum."

Muhabir : Ercan Özçetin / Fikriye Susam Uyar

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: