Arapcasozluk’ten Yeni Rekor

İnternetin ilk online Arapça-Türkçe ve Türkçe-Arapça sözlüğü www.arapcasozluk.net, 291.990 kelimeye ulaşarak alanında yeni bir rekor...

İnternetin ilk online Arapça-Türkçe ve Türkçe-Arapça sözlüğü www.arapcasozluk.net, 291.990 kelimeye ulaşarak alanında yeni bir rekor kırdı. Hemen her gün güncellenen ve yenilenen sözlüğe online erişim yapılabiliyor.

www.arapcasozluk.net, çevrim içi ve çevrim dışı arama yapılabilen en kapsamlı dataya sahip olan dünyada ilk Türkçe - Arapça paket sözlük programı.

“Canlı Sözlük” denmesinin nedeni, yapılan her aramada bulunamayan kelimelerin belirli bir sistem çalışması ile sürekli data havuzuna eklenmesi ve böylece sözlüğün sürekli büyüyen bir teknik yapıya sahip olması.

Reklam
Reklam

Metin üzerinde arama fonksiyonuna sahip online sözlük, herhangi bir metin üzerinde çalışırken bilinmeyen kelime üzerine tıklandığında, “Canlı Sözlük” devreye girerek aranılan kelimeyi, tüm türevleriyle birlikte kullanıcıya sunuyor. Sözlükte ayrıca aranılan Arapça veya Türkçe kelime, “Canlı Sözlük” arama kutusuna yazılarak da bulunabiliyor. Bilgisayarında Arapça klavye yüklü olmayan veya kullanamayan kişiler için sanal klavye hizmeti mevcut “Canlı Sözlük”ü çevrimdışı kullananlar istedikleri an merkez dataya bağlanarak tüm yeni kelimeleri ve sistem güncellemelerini anında güncelleyebiliyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz