Arazi Toplulaştırması Çalışmaları Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca projelendirilen "arazi toplulaştırması" çalışmalarına Kocaeli'de başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca projelendirilen "arazi toplulaştırması" çalışmalarına Kocaeli'de başladı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, arazi toplulaştırması yapılması planlanan yaklaşık 120 bin dönümlük arazi üzerinde teknik çalışmaların başlandığı, Derince Tahtalı Göleti ve çevre tarım arazilerinde incelemelerin ise tamamlandığı bildirildi.

Türkiye'nin tarımla ilgili sorunların başında gelen arazilerin ufak ve çok parçalı olmasının önüne geçmek amacıyla başlatılan bu çalışmanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca büyük önem verildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, arazi toplulaştırma sayesinde, "tarıma elverişli, düzenli ve ideal parsel oluşturmak, her parselin yol ve sulama ağı ile irtibatlandırılması, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıpların giderilmesi, yakıt tasarrufunun sağlanması, işlenebilir arazi miktarının artması, zirai mücadele ve gübrelemenin kolaylaşması, sulama randımanının artırılması, tarımda kullanılan iş gücünün azalması sağlanmaktadır" denildi.

Derince'de Çavuşlu, Tahtalı, Geredeli, Kaşıkçı, Karagöllü köyleriyle Körfez'de Himmetli, Cumaköy, Çıraklı köylerinde yapılacak arazi toplulaştırması çalışmalarının 2013 yılı yatırım programına yetiştirilmesinin planlandığı belirtildi.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: