Arazi Yangınları Doğal Ve Ekolojik Dengeyi Tehdit Ediyor

Nevşehir'de mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava sıcaklığı ile birlikte yaşanabilecek arazi yangınlarına karşı itfaiye yetkilileri uyarılarda bulundu.

Nevşehir'de mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava sıcaklığı ile birlikte yaşanabilecek arazi yangınlarına karşı itfaiye yetkilileri uyarılarda bulundu.

Haziran ayı ile birlikte başlayan ve halen devam eden hava sıcaklığının da etkisi ile kent merkezinde yaşanabilecek arazi yangınlarına, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale ediliyor.

Arazi yangınlarının özellikle piknik ateşinin tam olarak söndürülememesi, sigara izmaritinin rast gele doğaya atılması ve arazilerde bulunan cam parçalarının yakıcı güneş ışınlarıyla teması sonrasında başladığını belirten yetkililer, her ne şekilde olursa olsun arazilere cam parçalarının atılmamasını, piknik ateşinin söndürülmeden alanın terk edilmemesini ve sigara izmaritinin de tamamen söndürülmesini ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Yetkililer, mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklığının yaşanmaya başlandığı bu günlerde, vatandaşların arazilerde daha dikkatli davranmasının can ve mal güvenliği açısından da büyük bir önem taşıdığını vurguladır.

Arazi yangınlarına sadece otların yok olması anlamında bakılmaması gerektiğinin altını çizen yetkililer, arazide bulunan toprak için oldukça yararlı birçok bitki ve canlıların da olası arazi yangınında yok olduğunu, bunun da doğal dengenin korunması yönünde ciddi sorunları beraberinde getirebileceğini kaydettiler.

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: