Arçelik A.ş. Çalışanları Görme Engelliler İçin Kitap Okuyor

Arçelik A.Ş, Koç Holding’in 2006 yılından bu yana yürüttüğü “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” projesi kapsamında...

Arçelik A.Ş, Koç Holding’in 2006 yılından bu yana yürüttüğü “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” projesi kapsamında görme engelliler için düzenlediği “Sizler İçin Kitap Okuyoruz” gönüllü etkinliği ile destek veriyor. Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi (GETEM) işbirliğiyle yürütülen proje, görme engellileri sesli kütüphanede daha çok kitap ile buluşturmayı hedefliyor.

Arçelik A.Ş., Koç Holding’in 2006 yılında başlattığı ‘Ülkem İçin Projesi’nin 2012-2013 yılı uygulaması olarak hayata geçen “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi”ne şirket ve fabrikalarında devam eden ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri’nin yanı sıra farklı projelerle de da destek veriyor. Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi (GETEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Arçelik çalışanları görme engelliler için gönüllü olarak kitap okuyor.

Reklam
Reklam

‘Sizler için kitap okuyoruz’ adını taşıyan gönüllü projenin amacı görme engellileri sesli kütüphane ortamında daha çok kitap ile buluşturmak. Projenin pilot uygulaması ve ilk eğitim toplantısı, 30 gönüllü çalışanın katılımıyla Arçelik A.Ş.’nin Sütlüce Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Gönüllüler önce sesli kitap okuma teknikleri konusunda eğitim aldılar. Sonrasında, her bir gönüllü, bilgisayarlarına yüklenen özel bir program ve beraberinde kendilerine temin edilen mikrofonlu kulaklıklar ile deneme kayıtlarını gerçekleştirdi ve bu kayıtları GETEM ile paylaştı. Videoya alınan eğitimin, Arçelik intraneti - Arport - üzerinden tüm Arçelik kampüslerine yaygınlaştırılması ve projeye daha fazla gönüllü katılımı amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum’ projesi kapsamında görme engelliler için başlattıkları ‘Sizler İçin Kitap Okuyoruz’ projesine Arçelik ailesinin gösterdiği ilgiden son derece memnun olduğunu, Sütlüce’de pilot çalışması gerçekleştirilen projeyi tüm Arçelik ofislerine yaymayı hedeflediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Çakıroğlu, “Şirketimiz ‘Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’ vizyonu doğrultusunda her zaman olduğu gibi bu projede de sosyal sorumluluk anlayışıyla ve toplumsal sorunların çözümünde örnek olma bilinciyle hareket edecektir. Tüm Arçelik ailesinin “engellilik” konusunda toplumda bilinirliğin artırılması için katkı sağlayacağına ve bu önemli toplumsal görevi içtenlikle yerine getireceğine gönülden inanıyorum” dedi.

Öte yandan projeye destek veren Arçelik A.Ş., SGK tarafından 2010'da en fazla engelli çalıştıran kurum ödülüne layık görülmüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz