Arcelormittal: "Türkiye bizim için açık hedef"

İSTANBUL (ANKA) - Rozak A.Ş.'nin yüzde 51 hissesini satın alarak Türkiye'deki yatırımlarına hız veren dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal Yönetim Kurulu Üyesi ve Çelik Çözümlerinden Sorumlu Başkanı Gonzalo Urquijo, Türkiye inşaat pazarında önemli bir oyuncu olmayı hedeflediklerini söyledi.

Urquijo, "Türkiye'de 500 milyon dolarlık yatırımla, 4.5 milyon ton üretim kapasitesine sahip bir haddahane kuracağız. Türkiye'deki başka fırsatları da gözden geçireceğiz" dedi.

ArcelorMittal'in Rozak A.Ş'nin yüzde 51'lik hissesini satın almasına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Urquijo, Türkiye de inşaat sektörü anlamında çok iyi bir piyasa bulunduğunu, buradaki inşaat pazarında önemli bir oyuncu olmak istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Müşterilerine sadece fiyat rekabeti ile değil, çok iyi hizmet ve ürün kalitesi ile hitap edeceklerini vurgulayan Urquijo , "En iyi olup, kazanmayı amaçlıyoruz. 1200'den fazla Ar-Ge çalışanımızla, en iyi ürünü geliştirmek için sürekli çalışıyoruz. İnşaat sektöründeki pozisyonumuzu güçlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

-"ÇELİK DEYİNCE AKLA ARCELORMITTAL GELMELİ"-
ArcelorMittal olarak 15 yıldır Türkiye'ye epey para yatırdıklarını, mevcut faaliyet alanlarını daha da geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Urquijo, şunları söyledi:

"Türkiye'de 500 milyon dolarlık yatırımla, 4.5 milyon ton üretim kapasitesine sahip bir haddahane kuracağız. Türkiye'deki başka fırsatları da gözden geçireceğiz. Rozak ile ArcelorMittal'in geniş ürün yelpazesini Türkiye pazarına sunabileceğiz. Rekabete inanıyoruz. Üretim, dağılım alanında olduğu gibi, her faaliyet alanında rakiplerimize saygı duyuyoruz. Biz sadece Ar-Ge'de ve hizmet kalitesinde daha iyi olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de çelik düşünüldüğünde ilk akla gelen ismin ArcelorMittal olmasını istiyoruz."

Reklam
Reklam

-"TÜRKİYE ÜZERİNDEN AKDENİZ VE HAZAR'A AÇILACAĞIZ"-
ArcelorMittal Çelik Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Philippe Darmayan da, her yıl 15 milyon ton çeliği dünyanın her yerine ulaştırdıklarını, özellikle gelişmekte olan ülkelerde liderlik koltuğuna oturmak istediklerini dile getirerek, "Bu anlamda Türkiye bizim için açık seçik bir hedef. Türkiye üzerinden Akdeniz ve Hazar bölgesine açılmayı planlıyoruz. Bunu da Rozak ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık sayesinde başaracağız" diye konuştu.

ArcelorMittal'in Türkiye'deki genişleme hedefleri kapsamında, Rozak'ın 500 bin tonluk üretim kapasitesini 1 milyon tona çıkaracklarına işaret eden Darmayan, bunun için gereken her türlü yatırımı yapmaya hazır olduklardını kaydetti.

-"ROZAK İLE İŞLEME MERKEZİ KURACAĞIZ"-
Darmanyan, müşterilerin çoğunun çeliği kullanıma hazır bir şekilde istediğine, bu nedenle çeliği kullanılabilecek parçalara dönüştürmek gerektiğine dikkat çekerek, bu amaçla Rozak ile birlikte Türkiye'de bir işleme merkezi kuracaklarını ve piyasaya işlenmiş malzeme sunacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

-"TÜRKİYE, EN GİRİŞİMCİ ÜLKE"-
Türkiye gibi gelişen bir pazarda geniş ürün yelpazesi ile, rakiplerinden fazla çözüm üreterek çalışmayı amaçladıklarını vurgulayan Darmanyan, "Türkiye'nin dünyadaki en girişimci ülke olması ve rekor büyüme oranlarına ulaşmış olması, buraya gelmemizdeki en önemli iki unsur" dedi.

-"ÜRETİM KAPASİTESİNİ 1 MİLYON TONA ÇIKARACAĞIZ"-
ArcelorMittal Dağıtım Türkiye ve Rozak Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Zakuta ise, Gebze, İkitelli, Ereğli, İskenderun ve İzmit'te toplam 5 tesisi bulunan Rozak'ın şu anda piyasada uzun mamüllerde yüzde 50-60, sac ve levhade ise yüzde 20-30 pazar payına sahip olduğunu kaydetti.

Zakuta, "Rozak'ın şu anda 600 bin ton civarında olan üretimi, 2008-2010 yılları arasında 1 milyon tona çıkarılacak. Sadece Türkiye için değil, komşu ülkeler için de mal tedariği yapacağız" şeklinde konuştu.

-"ROZAK'IN YAPISINDA BÜYÜK BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK"-
Birleşme işleminin Kasım ayı başında tamamlandığını, Rekabet Kurumu'ndan gerekli onayın 8 Kasım'da çıktığını belirten Zakuta, "ArcelorMittal ve Rozak 2000 yılından beri birlikte çalışıyor zaten. Birleşme sonrasında Rozak'ın şu anki yapısında büyük bir değişiklik olmayacak. Türkiye'deki işlerin ve marketin durumunun herhangi bir şekilde değiştirileceğini düşünmüyoruz" dedi. (ANKA)

Reklam
Reklam