Arda Turan ilk yarıyı kapattı

Almanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımımız çalışmalarını sürdürürken Arda Turan haberi ile sarsıldı.

Almanya maçı öncesi şanssız bir şekilde antrenmanda sakatlanan Arda Turan, başta milli takım teknik heyeti olmak üzere tüm Türkiye'yi üzerken genç yıldız sakatlığı hakkındaki gelen bilgi korkuttu.

Arda'da futbolcularda sıklıkla görülen pubis şüphesi olduğu ve ameliyat olması halinde büyük ihtimalle ligin ilk yarısını kapatacağı öğrenildi... Şimdi milli takım doktorları ve Galatasaray'ın sağlık heyeti bunu tartışıyor. Yıldız futbolcu hemen ameliyat olmazsa da sakatlık süresinin uzayacağı da gelen bilgiler arasında.

PUBİS SAKATLIĞI NEDİR?

Özellikle futbolcular olmak üzere sporcularda kasık bölgesinde görülen aşırı kullanım sakatlıklarından biridir. Uyluk iç yan kaslarının kasığa yapıştığı bölgede ağrı ile karakterizedir. Bu bölgede hem karın kasları hemde uyluk içyan kasları kasık ta pubis isimli kemiğe yapışırlar. Tendon hasarı yanında asıl olarak pubis kemiği içinde ödem gözlenir.

Tanı için MR oldukça yararlıdır. Bölgedeki diğer olası hastalıkları ekarte etmek oldukça önem taşır. Osteitis pubis başlangıç döneminde ağrı özellikle antrenman sonrası ağrılar ile seyreden osteitis pubis zamanla antrenman sırasında da ağrı oluşturur. İlerlemiş durumlarda karın kası zorlamalarında da (mekik çalışması, hapşırma vs.) ağrı oluşur.

TEDAVİSİ NASILDIR?

Tedavisinde öncelikle fizik tedavi ve rehabilitasyon önerilir. Germe ve bölgesel tedavi içeren bu süreç uzun ve sabır gerektiren bir süreçtir. İnatçı ve kronikleşmiş durumlarda bölgeye enjeksiyon uygulanarak tedavi yoluna gidilir. Kimi zaman da çok çok ilerlemiş vakalarda cerrahi yolla tedavi de yapılmaktadır.