Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu:

Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Ardahan'da kışlatmadan çıkan arı kayıplarının yüzde 35...

Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Ardahan'da kışlatmadan çıkan arı kayıplarının yüzde 35 olduğunu söyledi.

Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında çıkan Arı kayıplarının yüzde 70 civarında olması ile ilgili haberlerin doğru olmadığını, kapalı alanlarda kışlatılan arı ölümlerinin yapmış olduğumuz tespitler sonucunda il genelinde yüzde 35 civarında bir kayıp olduğunu söyledi.

Artvin ilinde açık alanlarda arılarını kışlatan arıcılarımızın kayıplarının ise yüzde 5 olduğunu ifade eden Evliyaoğlu şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

'2011 yılında doğal sebeplerden dolayı sezonda yeterli bal alınamadı. Şekerli şurupla beslenen kovanlarda da yeterli bal olmadığı ve sonbaharda arı hastalıklarıyla yeterli mücadele yapılmadığından dolayı arı kayıplarımızın sebebi açlık ve hastalıkla mücadele edilmediği için arı kayıplarımız yüksek olmuştur' dedi.

Evliyaoğlu, arı kayıplarının en aza indirilmesi için Mart ayı içerinde Ardahan valiliği SODES kapsamında il genelinde arı hastalıkları ile ilgili mücadele etme projesi hazırladıklarını ve Proje kapsamında arı hastalıkları ile ilgili yapılacak olan toplu mücadele de il genelinde arı kayıplarımızı en aza indireceğimize inanıyoruz dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: