"Ardahan Kültür, Tanıtım Ve Bal Festivali"

Ardahan Belediyesi'nce bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivali" etkinliklerle devam ediyor.

Ardahan Belediyesi'nce bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivali" etkinliklerle devam ediyor.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çamlıçatak Ormanı'nda düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, terörün milletin huzurunu kaçırmak istediğini belirtti. Vali Azizoğlu, ancak buna milletin müsaade edemeyeceğini belirterek, yapılan her terör faaliyetinin karşılıksız kalmadığına dikkati çekti.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da festivalin kentin kültürünü ve balını tanıtmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Köksoy, bu yıl festivalin şehitlerden dolayı buruk geçtiğini belirterek, "Böyle bir burukluk içinde bugünümüzü kutluyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Etkinlikler kapsamında mahalli sanatçılar konser verdi. Halk ozanlarının atışmalarına da yer verilen festivalde, en iyi süzme bal yarışmasında İbrahim Çukurçayır, en iyi petek bal yarışmasında Coşkun Arabul, en iyi ana arı yetiştiriciliği yarışmasında ise Nizamettin Uzun birinci oldu.

Bal ve kaşar peynirlerin tanıtıldığı stantları gezen Vali Azizoğlu, belediye başkanı Köksoy ve vatandaşlarla halay çekti.

Muhabir: Günay Nuh

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: