Ardahan milletvekilinden Sarıkamış için soru önergesi

Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yazılı olarak cevaplandırılması...

Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
Öğüt, soru önergesinde, 21. yüzyıldra, yaşanan bu çağda, Kars’ın Sarıkamış ilçesinin alt yapı yoksunluğu, şehircilik alanındaki başarısızlığının yanı sıra yolların ve çevrenin bakımsızlığı, etrafa yayılan çöpler ile toz bulutlarının vatandaşları rahatsız ettiğine dikkat çekti.
Öğüt, "8 ay karlar altında kalan ve inşaat sezonu çok kısa olan Sarıkamış’ın çevre düzenlemesi ve planlı bir şehirleşme için ne gibi çalışmaların olduğunu, Sarıkamış Belediyesi'ne son 10 yıl içerisinde çevre ve şehircilik için herhangi bir kaynak aktarıldı mı? Aktarıldı ise aktarılan kaynak ne kadardır?" diye sordu.
Diğer taraftan, soru önergesinde Öğüt, Kars’ın Sarıkamış ilçesinin tarihinin milattan önceki devirlere kadar uzanmakta olduğunu vurgulayarak; çağlar boyunca çeşitli uygarlıkların hakimiyetinde kaldığını belirtti. Öğüt, yüzyıllar boyunca doğunun kalesi olan ilçede yaşayan vatandaşların sınırda vatanını korumak için hiç çekinmeden canlarını verdiğine değindi. Öğüt, "1. Dünya Savaşı sırasında ordumuzun 1915 kışında aşmak istediği Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda 90 bin Mehmetçiğimiz soğuktan donarak şehit oldu, yıllarca savaş alanı olan ilçenin savaşlar nedeniyle büyük acılara şahit oldu" diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz