Ardahan Yalnızçam'a dev yatırım

Vali Seyfettin Azizoğlu tarafından 2013 yılı yatırım programına alınan Kayak Tesisi Otel ve Teleski projesi turizm geliri sağlayacak.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından 2013 yılı yatırım programına alınan Yalnızçam Kayak Tesisi Otel ve Teleski projesi, bölgeye önemli bir turizm geliri sağlayacak.

Ardahan'ın turizm merkezlerinden birisi olan Uğurludağ Yalnızçam Kayak Tesisinde yapımına başlanılan 1450 metrelik teleski hattı ve 70 yatak kapasiteli otel inşaatı projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Ardahan Valiliği İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen proje çalışması sayesinde bölge adeta turizm cenneti olacağı gözlemlenirken, Otel ve Teleski inşaatı 2014 yılının başında tamamlanmış olacak. Yaklaşık 2 Milyon 973 Bin TL'ye ihale edilen Yalnızçam Kayak Tesisi Otel İnşaatı projesi Özgür İnşaat tarafından yoğun bir şekilde yürütülmektedir.

Reklam
Reklam

Toplam Bin 167 metre kare inşaat alanıyla kış turizmi için önemli bir merkez olması beklenen Yalnızçam Kayak Tesisi, bölgenin gelişmesine de önemli katkılar sunması bekleniyor. Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından 2013 yılı yatırım programına alınan Yalnızçam Kayak Tesisi Otel ve Teleski projesi, bölgeye önemli bir turizm geliri sağlayacak.

Yalnızçam Kayak Tesisleri hakkında açıklamalarda bulunan Vali Azizoğlu, Ardahan da kış mevsiminin çok uzun olduğunu ve bu mevsimden yararlanamamanın Ardahan için çok büyük bir eksiklik olduğunu hatırlatarak, "Ardahan'da kayak turizmine önem vermemiz lazım. Avrupa birliğinden bu manada 4,5 Milyon Avro'luk sermayenin alınması da an meselesi. Kayak merkezinin 1450 metrelik teleski hattını ve 70 yatak kapasiteli bir otel kurmaya başladık. Bu kışa hem kayak yapacağız hem de oteli bitirmiş olacağız.''şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: