Ardahan'da Ahilik Haftası

Ardahan'da Ahilik Haftası etkinliklerle kutlandı

Ülkemizde olduğu gibi Ardahan'da da "Ahilik Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Yaşar Daşdemir, beraberindekilerle birlikte Vali Mustafa Tekmen'i makamında ziyaret etti.

Vali Tekmen, burada yaptığı konuşmada, esnafın toplumun en temel gruplarından biri olduğunu belirterek, esnafın ilin ekonomine katkı sunduğunu ifade etti.

Önemli olanın, Ardahan'ın güzelliğine, iyi anlamda gelişmesine katkı sunmak olduğunu vurgulayan Daşdemir, "Benden daha iyi biri bir iş yapsın ben onun elini öperim'. Önemli olan böyle olmaktır. İşte ahilik kültürünü yaşatmamız bu anlamda çok önemlidir" dedi.

Reklam
Reklam

Daşdemir de Valiliğin kendilerine her türlü desteği verdiğini belirterek, bugün şükranlarını ilettiklerini söyledi.

Ziyareti ardından, Dursun Akçam Kültürevi'nde düzenlenen plaket töreninde, Vali Tekmen, bu yılın ahisi seçilen marangoz Durmuş Gültürk'e plaket verdi.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, dünyada en çok okunanın Mevlana olduğuna dikkati çekerek, "Dünyanın bizim kültür ve medeniyetimize ihtiyacı var. Ahilik edepten gelmektedir. Dolayısıyla bunu bugüne kadar yaşatanlara şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Ahilik Haftası dolayısıyla Dursun Akçam Kültürevi bahçesinde kurulan çadırdaki pilavın dağıtımı ilk olarak Vali Tekmen tarafından yapıldı.

"Ahilik Haftası" nedeniyle Vali Mustafa Tekmen'i ziyaret eden Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) başkanı Yaşar Daşdemir, Şoförler Odası Başkanı Yılmaz Özer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemalettin Öztürk, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Selahattin Yılmaz, Aradahan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hüseyin Erdemve beraberlerindeki heyet, kendilerine verdiği destek dolayısıyla plaket vererek teşekkür ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz