Ardahan'da camilerin abdesthane ve tuvaletleri yenileniyor

Ardahan Müftülüğü, il merkezinde bulunan camilerin abdesthane ve tuvaletleri yenileniyor. Daha önce ihtiyaca cevap veremediği...

Ardahan Müftülüğü, il merkezinde bulunan camilerin abdesthane ve tuvaletleri yenileniyor.

Daha önce ihtiyaca cevap veremediği için Mevlütefendi ve Merkez Camii yanında bulunan abdesthane ve morg yıkılıp yerine engelli vatandaşlar ve bayanların yanında tüm vatandaşların ihtiyacını karşılayacak şekilde modern tuvalet, morg ve abdesthaneler yapılmıştı.

Merkez Ordu Camii müştemilatında da ihtiyaçlara cevap veremeyen morg ve abdesthane yıkılıp, yerine tüm vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap verecek olan tuvalet, morg ve abdesthanelerin yapımı için çalışma başlatıldı.

Reklam
Reklam

İl Müftüsü Galip Akın, Peygamberimiz'in (SAV) 'Temizlik imandandır' sözünü hatırlatarak, tuvalet ve abdesthanelerin temiz tutulması için modern abdesthane ve tuvaletlerin bir ihtiyaç oluduğunu söyledi.

Plansız yapılan tuvalet ve abdesthanelerin, vatandaşı memnun etmediğini hatırlatan Akın, "İlimizde ihtiyaca cevap veremeyen cami müştemilatlarımızı gözden geçirip, yerine yenilerini, engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere bayan ve erkek tüm cemaatin ihtiyaçlarına cevap verecek planlı abdesthane, tuvalet ve morg yaptıracağız. Bu nedenle Ordu Camii yanandı yaptırılacak inşaatın temelini de bugün atmış oluyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: