Ardahan'da Çocuklar Proje Kapsamında Film İzleyip Eğleniyorlar Ve Seminerler İle Bilgileniyorlar

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Ben...

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Ben de Bir Çocuğum Diğerleri Gibi, Ellerimden Tutsun Büyüklerim' SODES projesi çocuklar ve gençlerin bilgilendirilmesi ile topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmeleri için faaliyetlerine devam ediyor.

Proje koordinatörü ve Denetimli Serbestlik Müdür V. Mustafa Ünal yaptığı açıklamada yaklaşık 1.000 öğrencinin bu programlardan faydalandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Proje koordinatörü ve Denetimli Serbestlik Müdür V. Mustafa Ünal, dezavantajlı çocuklar için hazırlanan proje kapsamında gitar, bağlama, satranç, voleybol, futbol kursları ile birlikte piknik, gezi programları, ücretsiz 3 boyutlu sinema gösterimleri, rehberlik çalışmaları, çocuklara ve gençlere yönelik seminerler düzenlendiğini ifade etti.

Ünal, Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü, Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü, Ardahan İl Müftülüğü, Ardahan Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ve iş birliği ile halen eğitimlerine devam eden ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin proje kapsamında Ardahan Adliyesinde oluşturulan çok amaçlı eğitim ve sinema salonunda hem 3 boyutlu film izleyerek eğlendiklerini hem de verilen seminerler ile bilgilendiriliyorlar dedi.

Ünal, 3 boyutlu film gösterimi öncesi gençlerin daha bilinçli ve bilgili olmalarının temini için Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü polis memuru Burak Koçak tarafından Polis kimdir, trafik kuralları, suç ve suçtan uzak durmanın yolları, Sağlık Müdürlüğünden Fatma Kılıç tarafından 'Kanser ve Kanserden Korunmanın Yolları', Ardahan Müftülüğünden il müftüsü Galip Akın tarafından 'Ahlak, Erdemli İnsan Olmak, İnsanlığa Faydalı Birey Olmak', Ardahan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü proje idari destek personeli Benhur İlkay Alan tarafından 'Etkili ve Doğru İletişim' konularında seminerler verildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: