Ardahan’da Halkoyunları Yarışmaları Sona Erdi

Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2013 Yılı okullar arası Halk Oyanları...

Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2013 Yılı okullar arası Halk Oyanları yarışmaları sona erdi.

Ardahan Anadolu Lisesi spor salonunda yapılan yarışmaya geleneksel dalda 8 okul katıldı. Yarışmalardan önce bir konuşma yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, "Halk oyunları yarışmaları, halk oyunlarının gösterisi şeklinde yapılacağı için şüphesiz son derece hazırlık ve çalışma isteyen, bunu kendinde yaşanır hale getirmek istenilen bir tür daldır. Biz her zaman öğrencilerimizin eğitim öğretim alanında yetişmelerini isterken aynı zamanda sosyal faaliyetlerde, kültürel faaliyetlerde, sportif faaliyetlerde de yer almalarını istiyoruz. Halk oyunları da hem sosyal bir faaliyettir hem kültürel bir faaliyettir. Bu nedenle bu yarışmalara katılan okullarımızı, onları bu yarışmalara hazırlayan başta okul yöneticileri olmak üzere çalıştırıcılarını, öğretmenlerini, ailelerini ve özellikle de yarışmacı öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Yarışma sonunda geleneksel dal kategorisinde, Hanak Sadiye Abdulrahman Tan Orta Okulu, Geleneksel düzenlemeli dalda gençlerde Şehit Er Serhat Şanlı Ticaret Meslek Lisesi, Geleneksel Düzenlemesiz Dalda Göle Eyüp Sabri Çarmıklı Lisesi birinci oldu. İkinci Göle Kız Meslek Lisesi ve Göle Teknik Endüstri Meslek Lisesi ise üçüncü oldu.

Dereceye giren takımların ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, İl Temsilcisi Çetin Taşçı ve Hakem Heyeti Başkanı Ali İsak Altun verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: