Ardahan’da Hayvan Ölümleri Besicileri Korkutuyor

Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Sulakyurt köyünde onlarca büyükbaş hayvanın bilinmeyen bir nedenden telef olmaları besicileri...

Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Sulakyurt köyünde onlarca büyükbaş hayvanın bilinmeyen bir nedenden telef olmaları besicileri korkutmaya başladı.

200 hanelik Sulakyurt köyünde hemen hemen her evden onlarca büyükbaş hayvan bilinmeyen bir nedenden telef oldu. Hayvan ölümlerinin yaşanması köyde korkuya neden olurken, veteriner hekimlerin yaptıkları incelemede hayvanların telef olmasının kalsiyum eksikliğinden kaynaklanabileceğini ifade edildi.

Hayvanlarının birer birer telef olmasının kendilerini çok zor duruma düşürdüğünün belirten besiciler, “Geçim kaynağımız besicilik. Hayvanlarımız bir bir telef oluyor. Hayvanlar önce zayıflamaya başlıyor sonra vücutlarında yaralar oluşuyor ve telef oluyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, yetkililer köyde hayvan ölümleriyle ilgili araştırma yapıldığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: