Ardahan’da kitap okuma seferberliği

Kütüphane Haftası nedeniyle Ardahan'da 1 saatlik kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Ardahan İl Halk Kütüphanesi önünde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler yolda geçen vatandaşları kitap okuma etkinliğine davet etti. Bazı vatandaşlar öğrencilerin davetini kabul ederken, bazıları ise etkinliğe katılmak istemedi. Gerçekleşen etkinliğin ardından kütüphane kullanıcılarına ikramda bulunuldu, çeşitli hediyeler verildi. Ardahan İl Halk Kütüphanesi hafta boyunca çeşitli etkinlikler Kütüphaneler Haftası'nı kutlayacak.

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında açıklamalarda bulunan Kütüphane görevlisi Esra Penbe, Toplumun kitaba ve kütüphaneye dikkatini çekmeye, bu konulardaki ilgi ve duyarlılığını arttırmaya katkıda bulunacak simgesel nitelik taşıyan, Türkiye'de bir ilk olan bu etkinlik çerçevesinde 48. Kütüphane Haftası'nın ilk günü olan 26.03.2012 Pazartesi 12:30 - 13:30 saatleri arasında ülke genelinde halkla birlikte 1 saatlik bir kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Ardahan İl Halk Kütüphanesi binası önünde gerçekleşen etkinlik sonrası kütüphane kullanıcılarına ikramlarda bulunuldu ve çeşitli hediyeler verildi. Türkiye'de il halk kütüphaneleri arasında en fazla üyesi olan- en fazla ödünç hizmetlerinden yararlanılan ve en fazla kitap dışı materyallerden yararlanılan kütüphanelerden biri olma özelliği taşıdığını belirten Penbe, Ardahan İl Halk Kütüphanesi olarak hafta boyunca ve sonrasında en iyilerden olma özelliğini taşımak için farkındalık yaratma etkinliklerimizi devam ettireceklerini, bina sorunu yaşamasına rağmen, son altı ay şiçinde Bin 800 üye ulaşarak Türkiye'nin en fazla üyesi olan kütüphane olması dışında, ödünç kitap alım oranında ülkede en fazla kitaap dağıttıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: