Ardahan'da KKKA Uyarısı

 Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ulaş Şentürk, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda Ardahanlıların bu dönemde kenelere dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ulaş Şentürk, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda Ardahanlıların bu dönemde kenelere dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi. Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz dönemi olması nedeniyle kene ısırmalarının olabileceğini belirterek, vatandaşların duyarlı ve dikkatli olmasını istedi. Kene ısırmalarının bahar ve yaz aylarında dikkat edilmesi gereken bir vaka olduğunu ifade eden Şentürk, "Amacımız bu dönem insan ile kenenin temasını en aza indirmektir. Ardahan'da bu dönem yazlıkçıların geldiği bir dönem, ayrıca ekin dönemi, kıştan sonra olması nedeniyle insanların dikkat etmelerini istiyoruz" dedi. Özellikle insanlarda "yıllardır kene var hastalık yapmıyor" şeklindeki inancın var olduğunu ancak bunun yanlış olduğuna dikkati çeken Şentürk, kenenin türünün önemli olduğun vurguladı. Ardahan'da il genelinde gerekli halk eğitimlerini düzenledikleri ifade eden Şentürk, "Kenenin nasıl çıkarılabileceği, patlatılmaması yönünde eğitimler verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Kene çıkarma kartı, broşür ve birer eldiven verildi ilgili bölgedeki her 7 yaş üzerindeki vatandaşımıza" diye konuştu. Şentürk, 2012 yılı itibarıyla kentte herhangi bir vaka bulunmamasının verilen eğitimlerden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: