Ardahan'da önce karla mücadele sonra çay keyfi

Son yılların en çetin kışının yaşandığı Ardahan’da sürekli kapanan yollar karla mücadele ekiplerinin geceli gündüzlü...

Son yılların en çetin kışının yaşandığı Ardahan’da sürekli kapanan yollar karla mücadele ekiplerinin geceli gündüzlü çalışması ile açılıyor. 7 ay kış mevsiminin yaşandığı ilde, karla mücadele eden ekipler, tam gün mesai yaparak vatandaşların yolda kalmaması için çalışıyor.
Bu ekiplerden biri de 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı’nda karla mücadele çalışması yapan Karayolları ekibi. Yoğun tipi nedeniyle neredeyse saat başı kapanan yolda kar çalışması yapan ekip, yolları açtıktan sonra dağda bulunan tesiste çay molası vererek, yorgunluğunu atmaya çalıştı.
Karayolları Ilgar Dağı Bakımevi Şefi İsmail Dursunoğlu, karla mücadele etmek için aralıksız çalıştıklarını, yüksek rakımlı bu bölgede yolun sürekli kapandığını söyledi.
Bölgede kar kalınlığının 3 metreyi aştığına dikkat çeken Dursunoğlu, yoldan geçen sürücülere de dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Dursunoğlu, “Sürücülerden tek ricamız, tedbirlerini alsınlar, yola zincirsiz çıkmasınlar. Ekipler kar çalışması yaparken yanında geçerken sürücüler dikkatli geçsinler." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz