Ardahan’da Orman Yangını

Ardahan’da Güzçimen köyü mevkiinde yaklaşık 100 hektarlık ormanlık alanda kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangında ağaç...

Ardahan’da Güzçimen köyü mevkiinde yaklaşık 100 hektarlık ormanlık alanda kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangında ağaç ve orman örtüsü zarar gördü.

Çobanların yaktığı ateş sonucu çıktığı belirtilen yangın için şehir merkezinde çok sayıda iş aracı ve itfaiye bölgeye sevk edildi. İş makineleri ve arazözlerle müdahale edilen yangını, başta askerler olmak üzere köylüler ve görevliler söndürmek için yoğun çaba gösterdi. Yaklaşık 3 saatte kısmen kontrol altına alınabildi. Yangının yer yer etkili olduğu bağlık alanın bazı bölümlerine itfaiye müdahale edemedi. Buralarda insan gücü ile söndürme çalışmaları yürütülüyor.

Reklam
Reklam

Yangın yerinde incelemelerde bulunan Vali Seyfettin Azizoğlu, yangının çobanların yaktığı ateş sonucu çıktığını tahmin ettiklerini belirterek, iş makineleri ve görevlilerin yangına müdahalede bulunduğunu aktardı. Yaklaşık 100 hektarlık alanda çıkan yangında ağaçların ve orman örtüsünün zarar gördüğü dile getiren Vali Azizoğlu, “Baharla birlikte burada yeniden ağaçlandırma çalışması yapılacaktır. Büyük bir zayiat olmadığını ümit ediyorum. Görünüş itibariyle ağaçlarımızda bir kuruma olmayacağı gözüküyor. Yangını çobanların çıkardığını tahmin ediyoruz." dedi.

ÇOBAN HAYVANLARI BIRAKIP KAÇTI

Yangını çıkardığı belirtilen çobanların ineklerini ormanda bırakıp kaçtığı iddia edildi. Orman içinde sahipsiz kalan hayvanlara jandarma el koyarken, sahiplerinin bulunması için yetkililer harekete geçti. Vali Azizoğlu, sorumluların bulunması için jandarma ekiplerine talimat verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: