Ardahan’da Parkomat Uygulaması Başladı

Ardahan’da şehrin ana arterlerinde, yol kenarındaki parklaşmalara karşı planlama ve şehrin trafik akışını rahatlatmak amacıyla...

Ardahan’da şehrin ana arterlerinde, yol kenarındaki parklaşmalara karşı planlama ve şehrin trafik akışını rahatlatmak amacıyla parkomat sistemi hayata geçirildi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy, parkomat uygulaması hakkında yaptığı açıklamada, “Bütün Türkiye’de ve Bölge illerinde olduğu gibi, Ardahan belediyesi de park ücreti çalışması olan parkomat uygulamasına geçti. Bu çerçevede Ardahan da; Kongre Caddesinde, İnönü Caddesinde, Fevzi Çakmak Caddesinde, Atatürk Caddesinde, Vali Hurşit bey Caddesinde, Cumhuriyet Caddesinde ve ticari işletmelerin olduğu yerlerde, parkomat uygulaması gerçekleştirilecektir.

Reklam
Reklam

Parkomat uygulaması ile araçların düzenli park edilmeleri sağlanacak zaman zaman yaşanan kaldırım diplerinin temizliğinde de bu uygulamanın faydalı olacağı düşünülmektedir. Ayrıca bir istihdam imkanı oluşturulduğu gibi Şehir içinde de düzen sağlanacak, trafik düzene girecektir. Bu uygulamanın Şehrimiz için faydalı sonuçları beklenmektedir” dedi.

Park ücreti konusuna da değinen Başkan Köksoy, Bölge illerinde uygulanan park ücretleri ortalamasının en alt seviyesinin kullanıldığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: