Ardahan’ın ‘Fatih’leri Akıllı Tabletlerine Kavuştu

Ardahan’da Fatih Projesi kapsamında 136 öğrenci ve 42 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı. Ardahan Anadolu Lisesi’nde...

Ardahan’da Fatih Projesi kapsamında 136 öğrenci ve 42 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı. Ardahan Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende tabletlerine kavuşan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

Öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtan Vali Seyfettin Azizoğlu, büyük kentlerde eğitim gören öğrencilerin sahip olduğu imkanlara bundan sonra Ardahan’daki öğrencilerin de sahip olacağını söyledi.
Bunun için her türlü çabayı gösterdiklerini, öğrencilerden tek isteğinin daha çok başarı ve çalışmaları olduğunu belirten Vali Azizoğlu, "Her zaman söylediğim gibi bugün de söylüyorum. Siz yeter ki çalışın. Siz çalışın destek ve gayret bizden. Siz üzerinize düşeni yaparsanız biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Ardahanlı öğrencilerin zeki olduklarından kimsenin şüphesi olmasın. İsteseler çok büyük başarılar elde ederler. Bizim görevimiz hayallerimizin gerçekleşmesi. Çünkü ben inanıyorum ki daha çok mühendis, daha çok doktor ve daha çok farklı meslekten Ardahan’dan öğrenciler çıkacaktır. Bunların hepsi başarılı olacaktır. Yeter ki biz başaracağımıza inanalım. Yeter ki bize verilen bu imkânları eğitim ve geleceğimizin başarısı için kullanalım." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker ise ‘Fatih Projesi’ kapsamında Pilot okul seçilen 80. Yıl Anadolu Lisesi ile Fen Lisesi birinci sınıf öğrencilerine dağıtılan tablet bilgisayarların gelecek yıllarda tüm lise öğrencilerine dağıtılacağını aktardı. Eteker, “Şu an deneme yapıyoruz. Başarı sağlanması halinde gelecek eğitim ve öğretim başında tüm Ardahanlı çocuklara tablet bilgisayar dağıtacağız." açıklamasını yaptı.

  1. Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Aşkın Hüseyinoğlu, gelen tablet bilgisayarların sınıflarda bulunan akıllı tahtalar ile bağlantılı olarak kullanılacağını ve öğrencilerin derslerine daha fazla çalışmalarında etken olacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: