Ardahanlı Besiciler Zor Günler Yaşıyor

Ardahan'daki hayvan üreticileri akaryakıttaki artan fiyatlara karşı hayvan fiyatlarının düşük kalması nedeniyle zor günler yaşıyor.Sanayi...

Ardahan'daki hayvan üreticileri akaryakıttaki artan fiyatlara karşı hayvan fiyatlarının düşük kalması nedeniyle zor günler yaşıyor.

Sanayi tesisleri olmayan Ardahanlının tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Ancak akaryakıttaki artan fiyatlara karşı hayvan fiyatlarının düşük olması üreticileri perişan etti. Havaların kurak gitmesi de bu sıkıntılara eklenince üreticiler zor günler yaşamaya başladı. Ardahan’a 8 kilometre uzaklıkta bulunan Sulakyurt köyünde hayvan üreticiliği yapan Sırrı Çetin, köydeki arazisi yetmediği için tarla ve çayır kiralayarak ihtiyacı olduğu ot ve samanı tedarik etmeye çalışıyor. Kiraladığı tarlaların sahipleri mukavele yapmadıkları için tarla sahipleri hem kira bedeli alıyorlar, hem tarlaları ekildi diye ayrı bir yardım ve yakıt yardımı da aldıkları için esas üretici zor durumda kalıyor.

Reklam
Reklam

180 hane olan Sulakyurt köyünde yaşayan bütün besiciler aynı sorundan şikayetçi. Dışarıdan ithal edilen hayvanlar Ardahan ve çevresinde hayvan satışlarını olumsuz şekilde etkilediğini belirten besiciler destek bekliyorlar. Dokuz litre süt satarak ancak bir litre mazot alabildiklerini belirten köylüler, artık traktörlerini de kullanamadıklarını belirtiyorlar. Besicilerin yaşadığı diğer bir sıkıntı ise devletin verdiği kredi ile alınan hayvanlar. Aldıkları hayvanları devlete borçlandıkları fiyatın çok altında bir fiyatla ancak satabildiklerini kaydeden besiciler, ayakta kalmak için adeta çırpındıklarını dile getiriyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: