Arda'nın vukuatları...

Gerek saha içi, gerekse saha dışındaki davranışlarıyla son yıllarda ismi sürekli gündemde olan Arda Turan şu sıralar attığı goller, yaptığı asistler, oynadığı futbol ile değil, daha çok ''Olayları'' ve ''Magazinsel'' davranışları ile ön plana çıkıyor..

İşte Arda Turan..

İşte Arda Turan'ın göze çarpan olayları;


Almanya'daki Fenerbahçe - Galatasaray "Dostluk" maçının FB'nin galibiyeti ile bitmesinden sonra ortalık karıştı. Bazı gurbetçi Galatasaraylılar'ın futbolculara saldırması üzerine Arda ve Sabri taraftarlarla kavga etti.

Reklam
Reklam

Mönchengladbach'ta oynanan Spor Toto Dostluk maçında yaşanan bir pozisyon sonrasında olan gerginlikte yine ön planda olan isim Arda Turan'dı.


Dostluk maçında yaşanan olayları izleyicilere aktaran Burcu Esmersoy, milli futbolcunun kendisine küfür ettiğini iddia etti. NTVspor spikeri Burcu Esmersoy, haber yayınlandıktan sonra bir sosyal paylaşım sitesinde "Arda Turan arayip bize küfür etti ama olsun, biz onu zaten biliyoruz" şeklinde bir ileti yazarak, kendisini takip edenlerle bu gelişmeyi paylaştı.


2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup maçında Türkiye, deplasmanda Belçika'ya 2-0 yenilirken tribünde istenmeyen bir olay yaşandı. Maçı izleyen bir grup gurbetçi Fatih Terim ve Emre Belözoğlu'na laf attı. Arda Turan'ın da Terim ve Belözoğlu'nu koruması üzerine bir gurbetçi ayağa kalkarak Arda'ya 'erkeksen gel buraya' diyerek meydan okudu. Bunun üzerine Emre ve Arda gurbetçi taraftara 'madem çok erkeksin sen buraya gel, terbiyesizlik etme' şeklinde cevap verdi.


Caner'in, "Asıl sen kimsin lan? Adam mısın" sözleri ise ortamı gerdi. Arda yumruğunu Caner'in yüzüne indirdi. Yumruk darbesi ile dudağı patlayan Caner sinirlenirken araya giren diğer oyuncular kavganın büyümesini önledi

Reklam
Reklam

Bu sezon ilk yarıdaki Fenerbahçe maçı öncesi bir hiç yüzünden Cristian Baroni ile tartıştı, futbolcuların birbirine girmesine neden oldu.


Gaziantep maçında oyundan çıktıktan sonra sahaya girdiği için ihtar cezası verildi.


İlk yarıdaki İstanbul BŞB maçı sonrası yönetici Haldun Üstünel'e "Sen kendi işine bak. Bana karışamazsın" diyerek rest çekti.


Fransa'da tatilden döndüğünde yanındaki arkadaşı, havalimanı güvenlik görevlisiyle kavga etti.


İki günlük izinde, sevgilisi Sinem Kobal'la Roma'ya gitti, orada domuz gribine yakalanıp döndü.


Geçen sezon İstanbul BŞB maçında cezalı olmasına rağmen soyunma odasına inmek istedi ve güvenlik görevlisiyle kavga etti.


Geçen sezon yine Fenerbahçe derbisinde Semih'e yumruk attı, büyük olaylara neden oldu.


22 Kasım 2006'daki Bordeaux maçında Jurietti'ye kafa attı, kırmızı kart gördü.


17 Aralık 2007'de Sivas maçında Servet'le sahada kavga etti.


26 Ekim 2008'de Eskişehir maçında sarı kart göstermek için yanına çağıran Fırat Aydınus'a "Sen yanıma gel" diye tavır koydu.

Reklam
Reklam

9 Kasım 2010'daki F.Bahçe maçında kendisine küfreden taraftarlara "Aynen iade ediyorum" hareketi yaparak tribünleri tahrik etti.


Aynı maçın sonunda, soyunma odasında Selçuk Şahin'le yumruk yumruğa kavga etti.