Ardeşen Üniversite Kampüsü yeni yatırımlara ev sahipliği yapacak

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ve beraberindeki heyet, Ardeşen’de yapılması...

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ve beraberindeki heyet, Ardeşen’de yapılması planlanan eğitim yatırımlarını görüşmek üzere ilçeye geldi.

Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin ve beraberindeki heyeti, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Ardeşen Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yanıklar, Ardeşen Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu, Ardeşen Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Rauf Oğuz ve ilçede eğitim öğretime gönül veren çok sayıda Ardeşenli karşıladı.

Reklam
Reklam

Ardeşen Meslek Yüksekokulu kampüsü içerisinde yer alan, yeni spor salonu ve uygulama oteli projesini inceleyen heyet adına konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, mevcut üniversite binasının yetersiz olduğunu belirtti. Aynı zamanda Ardeşen Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı olan Sütlüoğlu, "Öğrencilerin ders yapacağı bina ile barınabilmesi için kapsamlı bir yurt binasına da ihtiyaç duyuyoruz. Bununla birlikte Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nun uygulama oteli olacak şekilde 5 yıldızlı bir otelin yapılması projelerimiz arasında. Ayrıca üniversitede görev yapacak olan personel ve öğretim üyeleri için acilen lojman ihtiyacı mevcut. İlçede geçmiş yıllarda belediye başkanlığı yaptığım zamanlarda bu araziyi çok iyi şekilde değerlendirmeyi hedefledik. Bu araziyi kor gibi saklayıp muhafaza ettik. Sonunda istediğimiz şekilde üniversiteye devrettik. Temennimiz bundan sonra en verimli şekilde kullanılmasıdır." dedi.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Arif Yılmaz, Ardeşen Üniversite kampüsünde yapılması planlanan eğitim yatırımlarıyla ilgili görüşmelerin sonunda kampüsün Rize’deki kampüsler arasında en düz ve geniş alana sahip olduğunu belirterek, en güzel şekilde değerledirilebilmesi, mevcut birimlerin de eksikliklerinin giderilmesi adına gerekli çalışmayı gösterdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz