Ardin'de "Cerrahi Alan İnfeksyonlarına Güncel Yaklaşım" Konferansı Düzenlendi

Mardin'de "Cerrahi Alan İnfeksyonlarına Güncel Yaklaşım" konferansı düzenlendi.

Mardin'de "Cerrahi Alan İnfeksyonlarına Güncel Yaklaşım" konferansı düzenlendi.

Mardin Devlet Hastanesi Fahreddin El Mardin Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Orak, hastanelerde büyük önem arz eden cerrahi müdahalelerde kullanılan yöntemlerin önemine dikkat çekti.

Dicle Üniversitesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Mustafa Çelen, cerrahi profilaksi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Cerrahi profilaksi, cerrahi alan infeksiyonunu (CAİ) önlemek için, çok kısa süreli antibiyotik uygulanması olduğunu belirten Celen şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Cerrahi profilakside amaç, dokuları steril hale getirmek değil, ameliyat sırasında oluşabilecek kontaminasyona bağlı mikrobiyal yükü konakçı savunmasını aşamayacak düzeye indirecek bir destek sağlamaktır. Profilaksi oral veya farengeal mukozanın açıldığı majör cerrahiler için önerilir. Tonsillektomi, adenoidektomi veya rinoplasti için önerilmemektedir.Cerrahi profilaksi, temiz-kontamine ve bazı özel durumlarda (protez, greft ve/veya immünsupresyon) temiz cerrahi girişimlerde önerilir. Kontamine ve kirli cerrahi girişimlerde antibiyotik kullanımı tedavi amaçlıdır. Cerrahi profilakside uygulama zamanı kritik önem taşır."

Muhabir: İbrahim Sincar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz