Argüman ne demek? Argüman kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatımızın her aşaması kelimelerden oluşur. Bu noktada sık kullanılan kelimeler kadar nadir duyulan kelimelere de rastlanabilir. Bu fark göze çarpsa da tüm kelimeleri birleştiren bir ortak nokta bulunur. Bu ortak nokta da anlamlarının merak edilmesidir. Argüman kelimesi de anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Türkçenin zenginliğini ortaya koyan kelime deryasının bir parçası olan Argüman kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir?

Herkes tarafından kullanılan ve günlük hayatta karşılaşılan kelimeler, dilimize pelesenk olsa da bazen anlamları tam olarak bilinmeden kullanılabilir. Bu sebeple kelimelerin anlamları araştırmak istenebilir. Araştırmalar sonucunda da TDK tarafından yayımlanan bilgilere ulaşılır. Argüman kelimesi de anlam bakımından merak edilerek araştırılan kelimelerden bir tanesidir. Türkçe konuşan herkesin kullandığı Argüman kelimesi ne demektir?

Argüman Ne Demek? Argüman TDK sözlük anlamı nedir?

  • Argüman kelimesinin TDK sözlüğe göre 5 farklı anlamı vardır.
  • Argüman kelimesinin kökeni Fransızca dilidir.
  • Argüman kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı argument şeklindedir.
Reklam
Reklam

Argüman TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Kanıt
  2. Tez, iddia, sav
  3. gök bilimi Bir denklem, bir eşitsizlik veya bir gök cisminin hareketine ait herhangi bir elemanın bağlı bulunduğu belli bir değer
  4. matematik Bir çıkış kümesinin değişkeni
  5. matematik Bir cetvelde diğer bir sayıyı bulmak için yararlanılan sayı

Anahtar Kelimeler: