Arguvan Adliyesi'nin Kapatılması

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Arguvan Adliyesi'nin kapatılmasına yönelik ilçe esnafının şikayet ve taleplerini rapor

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Arguvan Adliyesi'nin kapatılmasına yönelik ilçe esnafının şikayet ve taleplerini rapor halinde Adalet Bakanlığı, milletvekilleri ve ilgili kurumlara gönderdi.

MESOB'dan yapılan yazılı açıklamada, Keskin'in geçen hafta Arguvan ilçesindeki esnaf ve sanatkarları ziyaret ettiği hatırlatılarak, buradaki esnaf ve sanatkarların talep ve şikayetlerinin rapor haline getirildiği belirtildi.

Raporun, Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanlığı, Malatya Valiliği, Malatya milletvekilleri ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği bildiren açıklamada, Keskin'in raporuna da yer verildi.

Reklam
Reklam

Buna göre, Keskin, raporda şunları kaydetti:

"Arguvan'daki esnaf ve sanatkarlarımızın dile getirmiş olduğu ve özellikle çözümünü beklediği öncelikli yerel sorun ilçedeki adliye ile cezaevinin kapatılması olmuştur. Bu konuda ilçedeki esnaf ve sanatkarlarımızla yöre halkımız da oldukça tepkilidir. Adliye ve cezaevinin kapatılması kararı, her ne kadar nüfus konusunda alınmış bir karar olsa da Arguvan ilçemizin eski bir ilçe olması, belli bir kültür birikimine sahip olması, gelecekte Yoncalı Barajı'nın yapılarak hizmete girmesiyle bölgedeki büyük bir tarımsal üretimin sağlanacak olması ve bununla birlikte nüfus oranında artış sağlanması ihtimalinin çok yüksek olması gibi nedenlerden dolayı ilçe esnaf ve sanatkarlarımız alınan bu karara haklı nedenlerle tepki göstermektedir."

Arguvan'ın Malatya'nın en eski ilçelerinden biri olduğu belirtilen raporda Keskin, "İlçede devlet kurumları, ilçedeki vatandaşlarla esnaf ve sanatkarların devlet hizmetlerinden daha kısa ve daha hızlı faydalanmasını sağlamaktadır. Bugün devlet kurumlarının bu ilçemizde kapatılacak olması, hem ilçemizdeki vatandaşlarımızı mağdur edecektir. Alınan kararın Arguvan ilçe merkezine göre değil, bağlı olan köylerinde yaşayan vatandaşlarında durumu göz önüne alınarak yeniden gözden geçirilmesi çok önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: